Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '12

 
Kategori
Güncel
 

Tunceli'nin Alevi milletvekili PKK tarafından kaçırılmış...

Tunceli'nin Alevi milletvekili PKK tarafından kaçırılmış...
 

Son günlerde terör örgütü çılgınca hareket ediyor. Türkiyenin bir şehrini işgal etmek gibi faaliyetlere girişiyor. Tutuyor, İzmirin Foçasında mayın patlatıyor.

Şimdi de Tunceli'nin Alevi milletvekili Hüseyin Aygün'ü kaçırıyor. Hem de gündüz gözüne... Sayın Milletvekili de kolay teslim olmamış gerçi, bayağı bir direnmiş... Ama, neden öyle riskli bir yerde güvenlik güçlerine haber vermeden hareket ediyormuş bilmiyoruz; belki de bu da bir cesaret işidir.

PKK bir Alevi milletvekilini kaçırmakla ne elde etmek ister?

Hüseyin Aygün, herhangi bir Alevi milletvekili de değil üstelik. Alevilik konusunda araştırmalar yapmış ve partisi CHP içerisinde konuyla ilgili sürekli çıkışlar yapan birisi... Bunlardan birinde kendi partisinin " şanlı mazisine" de laf etmişti; hatta Dersim katliamında bizzat Atatürk'ün emri olduğunu söylemişti,  sonradan dönüş yapsa da...

Sonuçta, kendince bir "hak" mücadelesi içerisinde bir milletvekili idi Sayın Aygün... PKK'yı bu mücadele kızdırmış olabilir mi?... Çok "derin" düşünemeyen biri iseniz hiç akla yatkın olmaz bu iddia...

PKK'nın son zamanlarda Aleviler üzerine kurgular yaptığı söyleniyordu. Kendi "savaşını" bir türlü halka indiremeyen örgüt, Aleviler üzerinden bunu yapmaya çalışacak, deniyordu.

Eğer bu iddialar doğruysa, PKK neden bir Alevi milletvekilini kaçırsın ki?... Alevilerin sempatisini kazanmak yoluna gidecekken, inadına bir tepkiyi neden göze alıyor terör örgütü?

Burada bir gariplik olduğu kesin... Eğer, akşam gezintisine çıkmış iki terörist tesadüfen bu milletvekilini yolda bulup kaçırmamışsa; yani bu planlı bir kaçırmaysa, bu soruları sormak mecburiyeti var.

Hüseyin Aygün, Türkiyede işleneni bütün suçları "Sünni devlete" yükleyen biri iken bile, PKK terörünün sivil katliamlarına dikkat çeken eleştiriler de yapmıştı... PKK, bir kısım medyanın inandırmaya çalıştığı gibi, eğer bu nedenle milletvekilini kaçırmışsa, bunun da pek mantıklı izahı olmayacak. Çünkü, PKK terör örgütünü eleştiren nice milletvekilleri varken Hüseyin Aygün'e sıra gelmezdi.

Yoksa bu kaçırma eylemi, "savaş alanı"nda iyice sıkışan örgütün devleti zora sokma çabalarından biri mi? Sonuçta kaçırılan bir milletvekili olunca, bunun uluslararası yankıları da olacaktır. Ama bunun için de bir AKP milletvekili daha iyi olmaz mıydı?

Bu kaçırma olayını anlamak pek kolay değil... Belki bizim gibi sıradan vatandaşlar için böyledir durum. Bakalım PKK uzmanı köşe yazarlarımız ve yorumcularımız ne diyecek?

Umarız, Sayın milletvekili sağ salim geri döner. Bu da öteki milletvekillerine, güvenliksiz gezmemek konusunda bir ders olur.

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..