Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Haziran '10

 
Kategori
Güncel
 

Tünelin ucundaki ışık…

Tünelin ucundaki ışık…
 

Bu gün aldığımız bu haber gerçekten umut verici. Sayın savcı İlhan Cihaner’in tahliyesine karar verildi. Bu karar Ergenekon oyunu içinde çok önemli bir bölümün çökmekte olduğunu gösteriyor. Sonuçta Atatürk ilke ve inkılâplarına, laikliğe taraf olan yargı mensuplarının çoğunlukta olduğunu gösteriyor.

“Yargıtay 11. Ceza Dairesi Başkanı Ersan Ülker, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen, ''İrtica İle Mücadele Eylem Planı'' davası ile Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen, Cihaner'in yargılandığı dava dosyasının CD'ler üzerinden incelendiğini belirtti.

Ülker, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen, ''Ergenekon terör örgütüne üye olmak'' suçlamasıyla aralarında İlhan Cihaner ve Saldıray Berk'in de bulunduğu sanıkların yargılandığı dava dosyası ile Yargıtay 11. Ceza Dairesi'ndeki dava dosyası arasında ''şahsi ve fiili irtibat'' bulunduğu gerekçesiyle, her iki dava dosyasının Yargıtay 11. Ceza Dairesindeki dava dosyası ile birleştirilmesine oybirliğiyle karar verildiğini açıkladı.

Cumhuriyet Savcısı da birleştirme kararının ardından her iki davada tutuklu bulunan tüm sanıkların tahliyesini talep etti.

Talebi değerlendiren Yargıtay, İlhan Cihaner'in tahliyesine karar verdi. Kararda Cihaner'in derhal salıverilmesini açıklayan Yargıtay, tutuklama koşulunun oluşmadığını belirtti.

Daire ayrıca, Yargıtay ve Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davaların birleştirilmesinden sonra Erzurum'da tutuklu yargılanan diğer sanıkların da tahliyesine karar verdi.”

Kararda ilgi çeken çok önemli bir husus, yargıtayın, tutuklama koşulunun oluşmadığını belirtmesi oldu.

Şimdi soru şudur. Madem hukuken tutuklama koşulu oluşmamış neden bu savcı ve diğerleri tutuklanmıştır. Dava dosyası neden yargıtaydan kaçırılmıştır. Bir mahkemenin üst mercii olan yargıtaydan dosya kaçırabilme cüretini nereden alıyor

Umarız bundan sonra bütün bu soruların cevaplanacağı döneme girilir.

18/06/2010

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..