Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '12

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Tüp bebek fiyatları

Tüp bebek fiyatları
 

Tüp bebek fiyatları


Ülkemizdeki tüp bebek fiyatı nedir?

Ülkemizde yirmi yıl önce uygulanmaya başlayan ve hızla gelişen bir uygulamadır. Tüp bebek, anne ve babanın kısırlık nedeni ile çocuk sahibi olamayan ailelerin başvurduğu yardımcı üreme tekniğidir. Kadından alınan yumurta ile erkekten alınan sağlıklı spermin vücut sıcaklığında döllenme işlemi gerçekleştirerek anne rahmine enjekte edilmesine denir. Gelişen teknoloji ile uygulanmaya başlanan mikroenjeksiyon yardımı ile sperm sayısının en az hatta menisinde sperm bunulmayan erkeklere de dahi tüp bebekuygulaması yapılmaktadır. Günümüzde doktorlar tarafından “ senin asla çocuğun olmaz diye kendi üzerine tanı konmuş pek çok kişi tüp bebek tedavi yöntemleri ile evlat sahibi olmuşlardır.

Tüp bebek uygulamasının fiyatı ne kadardır?

Dünyada birçok ülkede uygulanan tüp tup bebek fiyatıbebek çoğu ülkede dokuz ile on bin dolar maliyet çıkarılmaktadır. Türkiye de ise tüp bebekuygulaması ortalama 3000 tl olarak yapılmaktadır. Tedavi maliyeti 1400 2700 dolar olan uygulamanın ilaç maliyeti 1500 ile iki bin sekiz yüz arasında farklılık göstermektedir. Bu nedenle tüp bebek yöntemi ile çocuk sahibi olmak isteyen aileler bir kenara 5 bin tl kadar para ayırmalı ve öyle hastaneye başvurmalıdırlar.

Herhangi bir kuruluşa bağlı iseniz örneğin emekli sandığı, bu kuruluşun size sağladığı avantajlardan yararlanmak için sağlık bakanlığına bağlı eğitim ve araştırma hastanelerin den ya da üniversite hastanelerinden tüp bebek tedavisi uygundur raporu alınması gerekmektedir. Bu rapor alındığı takdirde, tedavinizin 1.123 tl lik ücretini bağlı olduğunuz kurumdan alıma hakkına hak kazanırsınız.

Tüp bebek işlemi bittikten sonra (TÜP BEBEK UYGUNLUK RAPORU)hangi merkezde tedavi uygulandığını açıklayan raporu epikriz ile sevkinizle kurumunuza getirmelisiniz.1.123 tl lik ücreti size belirli zaman diliminde geri ödeyecektir ancak raporunuzu kabul ettiği taktirde.

Bunun yanında tedavi için erkekten ameliyat yöntemi ile sperm alındığı durumlarda. Mikro –tese ameliyat adı verilen operasyon geçirilmiş ise ameliyat ücretinin altı yüz tl kısmı bağlı olduğunuz kurum tarafından ödenmektedir.

Tedavi bittikten sonra herhangi bir ilaç verildi ise ilaç raporu ile ilaç ücretinin %80 lik kısmını kurumunuz ödemektedir.

tup bebek fiyatıTüp bebek yöntemi tedavisi pahalı mıdır?

Tüp bebek tedavi yöntemi, kendi bulunduğu merkezin kalitesine ve standartlarına bağlı gelişir. Merkez ne kadar temiz ve özenli ise, elemanlar tam yetiştirilmiş ve son teknoloji imkânları ile donanmış olması ile bağlantılı olarak fiyat aralıkları artar, kalite ve üstün hizmet fiyatı belirler. Tüp bebek yöntemlerinin başarı oranı ve yapılan hizmetler göz önünde bulundurulur ise şayet, yapılan hizmet sonrası, ortaya çıkan sonucun pozitif olması ile de, bu başarıya göre tüp bebek yöntemi ile tedavi çeşitleri katiyen pahalı değil bilakis ucuzdur.

Tüp bebeğin tutmaması gibi durumlarda sonuçlar hep hüsran gibi gözükse de vakit geçirmeden ikinci tüp bebek fırsatını değerlendirmelidir. Bu durum parasal açıdan daha karlıdır. Tüp bebek tedavisi ,kısırlık tedavi şekilleri arasında en son tercih gibi görülebilir fakat bir çok araştırma göstermiştir ki tüp bebek tedavisi ilk ve tek çare olarak karşımıza çıkmaktadır.Diğer tedavi yöntemlerinin hem daha az başarılı hemde maliyetli olması,tedavi olan çiftlere hem zaman hemde para kaybettirebilmektedir.

 
Toplam blog
: 193
: 1224
Kayıt tarihi
: 18.09.12
 
 

Tüp bebek tedavisi ve kadın doğum uzmanı Prof.Dr.Bülent Tıraş. www.bulenttiras.com ..