Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '13

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Tüp bebek tedavisinde sperm sayısı faktörü

Tüp bebek tedavisinde sperm sayısı faktörü
 

Tüp bebek tedavisi


Tüp bebek işleminde çocuğu olmayan çiftlerin en büyük sorunu yeteri derecede sperm sayısı olmaması ve ya sperm hücresi kalitesinin düşüklüğü, sperm kalitesinin düşüklüğü önemli bir sorun teşkil ediyor çünkü kalite bakımından sorunlu sperm hücreleri üreme verimini düşürüyor ve sağlıklı bir döllenme gerçekleşmiyor.

Yeterli sayıda sperm hücresine sahip olamayan erkeklerde ve ya kaliteli sperm hücresi olamayan erkeklerde kısırlık problemi oluşuyor ve bu nedenle laboratuar ortamında tüp bebek ve mikro enjeksiyon uygulaması ile sperm hücreleri onarılıp, anne adayından alınan yumurta hücresi ile birleştirilip döllenme gerçekleşiyor. Döllenmiş yumurtaya embriyo denir.Embriyo haline gelince embriyoyu 4 ila 5 gün bekletilir ve olgunlaştırılır. Olgunlaşma dönemi tamamlanınca anne adayına transfer edilir.

Tüp bebek sisteminde yapılan yöntemler lokaldir ve erkeğin sperm sayısına veya sperm kalitesine hiç bir faydası olmaz. Erkeğe en fazla nelere dikkat edebileceği söylenebilir. Çünkü çevremizde kısırlık sebebi olabilecek pek çok yanlış yaşam tarzı vardır.

Örneğin;

Sigara ve alkol erkeğin sperm hücresi sayısını azaltır ve kalitesini düşürür.
Düzensiz beslenme, fest food tarzı beslenme gibi kötü alışkanlıkların
Uykusuzluk problemleri düzenli uyuyamama
Stres faktörü, aşırı öfke, sürekli bir kızgınlık hali de cinsel isteği öldürür.
Sürekli kullanmak zorunda olunan kimyevi ilaçların yan etkileri nedeni ile oluşan cinsel güçsüzlük
Erkeğin bu ve bu gibi sorunların üstesinden gelmesi, sakin ve düzenli bir hayata geçmesi, sağlıklı bir yaşam sürmesi, uyku saatlerine dikkat etmesi ve beslenmesine dikkat etmesine rağmen hala sperm sayısında ve sperm hücresi kalitesinde düzelme olmaz ise o vakit uzman bir hekimden destek almalı vetüp bebek yöntemi ile mikro enjeksiyon uygulaması yaptırıp çocuk sahibi olmalıdır.

 

Prof. Dr. Bülent Tıraş

http://www.tupbebekailesi.com 

 
Toplam blog
: 193
: 1224
Kayıt tarihi
: 18.09.12
 
 

Tüp bebek tedavisi ve kadın doğum uzmanı Prof.Dr.Bülent Tıraş. www.bulenttiras.com ..