Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '13

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Tüp bebek tedavisine başlamadan önce

Tüp bebek tedavisine başlamadan önce
 

tüp bebek


Evlenen bir çok çiftin hayalindeki çocuklu ve mutlu bir evlilik vardır. Fakat bazen kadın veya erkek’ten kaynaklanan fizyolojik veya psikolojik hastalıklardan dolayı çocuk sahibi olmalarında engeller doğabilir. Bu ve bunun gibi durumlarda evli çiftler genelde Tüp Bebek yöntemiyle çocuk sahibi olmaya çalışmaktadır.
 
Tıp dilinde İnfertilite olarak bilinen korunmasız olarak ilişkiye girilmesine rağmen uzun süre çocuk sahibi olamama durumu ortaya çıktığında eşler hemen bir doktor kontrolüne girerek tüp bebek çalışmalarına başlamalıdırlar.Başvuru yapan eşlere hemen müdahele edilir ve gerekli olan bir takım testler hem erkeğe hemde bayana uygulanır. Testler sonucunda olumsuz bir sorun olmaması halinde Tüp Bebek tedavisi uygulanmaya başlanır.
 
Çocuğu olmayan çiftlerin hepsine tüp bebek tedavisi uygulanmak zorunda mı diye soracak olursanız. Bazı çiftlere testlerden sonra direk tüp bebek tedavisi yerine yumurtalama tedavisi veya aşılama ismi verilen tedavi sürecine alınırlar. Bu tedavilere cevap vermeyen çiftler üzerinde tüp bebek tedavi süreci başlar.
 
Tüp bebek tedavisi yaptırmadan önce dikkat etmeniz gereken bir kaç maddeyi sizlere sıralamak isteriz;
 
Tüp bebek tedavisini yaptırmadan önce birden çok tüp bebek merkezini araştırınız ve size en uygun ve sağlıklı olanını seçiniz. Tüp bebek merkezinin daha önceki yıllarda yaptığı tedavilerde ne kadar başarılı olduğu, tedavi sürecini gerçekleştirecek olan sağlık çalışanlarının deneyimleri gibi bir çok noktaya da dikkat etmeniz gerekmektedir.
Tüp bebek tedavi süreci başladıktan sonra hangi yolları izleyeceğiniz hekimleriniz tarafından sizlere belirtilecektir. Sizinde bu tavsiyelere dikkat etmeniz son derece önemlidir.
Tüp bebek tedaviniz başlamadan önce cerrahi bir işlem gereklimidir? Yapılacak cerrahi işlemlerin sizin bünyenize uygun olup olmadığını, rahminiz ile ilgili doğabilecek sıkıntıların ön tanılama işlemlerinin yapılması gibi bir çok noktaya oldukça dikkat etmeniz gerekmektedir.
Dünyanın bir çok ülkesinde başarıyla sonuçlanan tüp bebek tedavi sürecleri ülkemizde de oldukça başarılı oranlarda sorunsuz yapılmaktadır. Fakat her tüp bebek tedavi sonrasında bebeğinizi kucağınıza alabileceğiniz gibi bir kuralda yoktur.
 
Prof. Dr. Bülent Tıraş 
http://www.tupbebekailesi.com
 
Toplam blog
: 193
: 1224
Kayıt tarihi
: 18.09.12
 
 

Tüp bebek tedavisi ve kadın doğum uzmanı Prof.Dr.Bülent Tıraş. www.bulenttiras.com ..