Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '13

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Tüp bebekte başarı oranları

Tüp bebekte başarı oranları
 

tüp bebekte başarı oranı


Genel olarak tüp bebek tedavisinin başarıları, çiftler de ve özellikle de anne adayının yaşı ile alakalı olmaktadır. Çünkü anne adayının yaşı ne kadar genç olur ise tüp bebek tedavisindeki başarı oranları o kadar yüksek olmaktadır. Ayrıca da anne adayının yumurta sayısı, baba adayının da sperm kalitesi yeterli miktar da ve fazla olur ise gebelik şansları da o kadar fazla olmaktadır.

Çoğunlukla tüp bebekteki başarı oranları anne adayının yaşının, yumurta sayısının ve kısırlığın sebeplerinin bulunması ise daha öncesin de üreme işlemleri için uygulanan tedavilere göre de farklılık göstermektedir. Özellikle hastalara yapılan detaylı bir laboratuar incelemelerinden sonra tam bir detaylı bilgi de verilebilmektedir.

Tüp bebek tedavisin de başarı oranlarını arttırmak için hangi teknikler uygulanmaktadır?

Genel olarak tüp bebek tedavisin de başarı oranlarının arttırılması için hastaya uygulanmış olan teknikler büyük önem taşımaktadır. Özellikle tüp bebek tedavisi n de başarı oranlarının arttırılmasını etkileyen diğer faktör de laboratuar ortamıdır. Eğer laboratuar ortamın da yeterli teknik ve donanım mevcut ise başarı oranlarında da bir o kadar artış sağlanabilmektedir. Ayrıca yapılan detaylı bir inceleme sonrasın da hastaya özel bir tedavisinin seçilmesi de başarı oranların da oldukça önemli olan bir faktördür.

Peki, tüp bebek tedavisin de başarı oranlarının arttırılması için çiftlerin yapması gerekenler nelerdir?

Mutlaka tüp bebek tedavisine başlanmadan önce en azından 3 ay öncesinden alkol ve sigara kullanımı bırakılmalıdır. Özellikle de anne adayının beslenmesine özen gösterilmeli ve dikkat edilmesi gerekmektedir. Çünkü çok daha sağlıklı ve düzenli beslenmesi gerekmektedir. Ayrıca tüp bebek merkezi ve tüp bebek tedavisi uygulanacak çiftler karşılıklı olarak üzerlerine düşen görevleri düzenli olarak yerine getirirler ise tedavinin başarısı çok daha yüksek olmaktadır.

Blastokist transfer nedir?

Blastokist transferi genellikle rahim duvarına tutunacak olan embriyoların transferi için en uygun olunan zamandır. Uygulanan blastokist transferindeki amaç ise kaliteli ve sağlıklı olan embriyoların seçilmesidir. Hatta blastokist transferin de anne adayı için kaliteli tek bir embriyo seçilerek transfer yapılmaktadır. Bu sayede anne adayı da çoğul gebelik riskine karşı da koruma altına alınmış olmaktadır.

Embriyonun dondurulması?

Özellikle tüp bebek tedavilerin de hedeflenen amaç hem az miktar da hem de kaliteli embriyoların kullanılarak tek ve sağlıklı bir bebeğin dünyaya gelmesidir. Genel olarak tüp bebek tedavilerin de önerilen embriyo transferi sayısı 2 olmasıdır. Transfer edilecek olan embriyolar ise önceden iyice incelenilerek seçilir daha sonra da anne adayının rahmine transferi yapılır. Diğer kalan embriyolar ise dondurularak başka demeler için de saklanmaktadır. Daha önceki deneme de başarısız olunduğu zaman dondurulmuş olan embriyolar çözülerek yeniden transferi başarı ile yapılabilmektedir. Özellikle dondurulmuş olan embriyoların şansı da aynı taze embriyolar kadar yüksek olmaktadır.

 

Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu

http://www.cemficicioglu.com.tr 

 
Toplam blog
: 231
: 3919
Kayıt tarihi
: 09.11.12
 
 

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof.Dr.Cem Fıçıcıoğlu ..