Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Eylül '16

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Tüp Mide Ameliyatları sonrası Estetik

Tüp Mide Ameliyatları sonrası Estetik
 

Son zamanlarda oldukça yaygın olarak yapılan tüp mide ve mide küçültme ameliyatları sonrası vücutta oluşan sarkmalar için gerçekleştirilen estetik ameliyatların sayısında artma görülmektedir. Mide Küçültme Ameliyatı sonrası vücutta oluşan sarkmalar vücudun belli bölgelerinde ya da her bölgede meydana gelebilmektedir. Genellikle bu bölgeler karın, boyun, kol, uyluk, göğüs ve yüz bölgeleridir. Her bir bölgede oluşan sarkma özel cerrahi yöntemlerle veya teknoloji cihazlarla tedavi edilebilmektedir.

Mide küçültme ameliyatı sonrası vücut şekillendirme için uygun olan adaylar; kilo verme dönemini tamamlamış hastalar, operasyon riskini arttırabilecek tıbbi sorunları olmayan ya da  mevcut rahatsızlıkların düzeltildiği, sigara kullanmayan, mide küçültme ameliyatı öncesi mevcut olan hastalıklarının kontrol altına alındığı hastalar ve  hastalardır.

Kilo dengesinin kurulması, sabitlenmesi yapılacak estetik cerrahi operasyonlar için oldukça önemlidir.

Karın estetiği

Karın bölgesinde oluşan deri fazlalığı ve yağ dokusu için karın kasları toparlanarak karın ön duvarındaki gevşeklikler ve sarkmalar giderilmektedir. Karın germe ameliyatı genel anestezi altında yapılan ve yaklaşık 3-4 saat süren bir operasyondur. Mini karın germe ya da full karın germe olmak üzere iki çeşit uygulama vardır. Karın bölgesi durumuna göre ameliyatın tekniğini cerrahınız belirleyecektir.

Meme estetiği

Göğüs Dikleştirme operasyonu; mide küçültme ameliyatı sonrası meydana gelen sarkmalar, doğumlar sonrası kilo alıp vermeler, yaş faktörü, hormonal sebepler, yer çekiminin etkisi gibi sebeplerle, hacmi azalan, sarkan, gevşek bir hal almış ve şekli bozulmuş ve deforme olmuş memenin yeniden şekillendirilmesi ameliyatıdır. Memede sarkma ile birlikte hacim yetersizliği de varsa meme dikleştirme ameliyatı sırasında meme protezi konularak memeye dolgunluk kazandırılır.

Uyluk Germe

Mide küçültme ameliyatı sonrası oluşan sarkmalar uyluk bölgesinde sıkça izlenmektedir. Uyluk üst kısmı kilo alıp verme, ilerleyen yaş, doğum gibi sebeplerden dolayı gerginliğini kaybeder. Yine aynı şekilde uyluk iç kısmında gevşeme ve sarkmalar meydana gelmektedir. Bu sarkma ve düzensizlikler ileri derecede ise uyluk germe ameliyatı yapılmaktadır. Sarkma ve deformitenin derecesine göre uygulanan uyluk içi germe estetiği yöntemi değişmektedir. Genelde liposuction yani yağ alma ile kombine edilir. Ameliyat izleri ise yine deformitenin derecesine göre kasık hattı veya bacak içinde kalır.

Kol Sarkmaları

Yaşlanma, kilo alıp verme, güneşe maruz kalma, yer çekimi gibi nedenlerle kol arka ve iç kısımlarında sarkıklıklar meydana gelmektedir. Mide Küçültme Sonrası oluşan sarkma ve deformasyonlar kol germe ameliyatı ile düzeltilerek kolların gerginliği sağlanmaktadır.

 

Op.Dr.Eser Aydoğdu

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı

www.eseraydogdu.com.tr

Facebook: Op.Dr.Eser Aydoğdu

İnstagram : @OPDRESERAYDOGDU

Twitter      : @OPDRESERAYDOGDU

 
Toplam blog
: 77
: 145
Kayıt tarihi
: 28.11.14
 
 

Estetik Cerrahi dünyasının sayılı kadın cerrahlarından Op.Dr.Eser Aydoğdu  Samsun doğumlu… Erciye..