Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '14

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Tur şirketini şikayet ederken...

Tur şirketini şikayet ederken...
 

Nacizane tavsiyem, aşağıda ki yolları izlemenizdir;

Öncelikle, Tura çıktıktan sonra görülen eksikliklerin firma yetkilileri tarafından düzeltilmesini isteyin. Rehbere danışın gerekirse firmayı arayın. Ancak yine de sorunlar düzelmez ise 3, 5 günlük tatilinizi ne kendinize ne de başkalarına zehir etmeyin. Bazen gerçekten o saatten sonra Otel, Rehber, uçak v.s. değişemez. 

Kısaca; 

"Turu katılmak artık kaçınılmaz ise turdan zevk almaya bakın"  
Yalnız değilsiniz. Tur dönüşü yapacağınız "doğru şikayetiniz" üzerine gerçek sorumlular, yetkili kurum TÜRSAB vasıtası ile uyarılacak ve gereği yapılacaktır. Bundan emin olun. Çünkü bu kurum (TÜRSAB) asla kendi üyelerinin Tüketici nezninde itibarını kaybetmesini istemez.  

Şimdi diyelim ki Tüketici 4* Otel yerine 3* Otel'de konaklatılmış. %100 haklı. 
Ancak şikayet şöyle başlıyor;

- Güneşli bir İstanbul sabahı idi. Ailece neşe içinde havaalanına vardık. Ancak alanda uzun bir süre Rehberi bulamadık. Çanta da vermediler. Daha turun başı. Biz tüm iyi niyetimizle "inşallah turun bundan sonrası iyi geçer" diye düşünmeye başlamıştık ki bu kez uçağımız yarım saat gecikme yaptı. Uçakta ise...  (Şikayet toplamı 6 sayfa)
veya
- Otel'de çok gürültü vardı. Ayrıca lavabo pisti. Rehber ise asla gruba hakim değildi, her kafadan bir ses çıkıyordu. Turda bizi çok yürüttüler. Üstelik yağmur da yağdı. Kahvaltıda ne zeytin ne de beyaz peynir vardı. Otel personeli bize kötü davrandı. Zaten otel 4 değil 3* idi... (3 Sayfa)
veya
- ... nitekim geçen sene kaynımda bu şirketle tura gitmiş, şikayetçi olmuştu. Yukarıda ki nedenlerle şirketin derhal kapatılmasını ve bunun diğer tur şirketlerine örnek olmasını saygılarımla arz ederim. 
------------------------------
Değerli Tüketici; 
Nacizane tavsiyem odur ki;
Bir kalıbınız olsun. Aynen mahkeme başvurusu gibi;
 
Şikayet eden                  : ------
İletişim Detayları           : Adres, telefon, e-mail.
Şikayet edilen Şirket      : ------   Merkez veya Şube adı ve Satış Temsilcisi. Online veya CallCenter ise belirtiniz. 
Turun adı-Tarihi              : -----
Konu Başlığı                    : Mümkünse iki kelime. Ör. Rehber şikayeti. Otel Katagorisi. Fazla Para çekimi. Tur İptali. Gecikme v.s. 

Konu                                :  Sadece ve sadece şikayet edilen "ŞEY"i,  Otel, Rehber, Uçak, Hizmet v.s. neyse onu yazın. Somut, Kısa ve Net. Olayı dramatize etmek değerlendirme yapan kişiler açısından işi sulandırmak anlamına gelebilmektedir. Kısaca siz Otel konusunda %100 haklı iken haksız yere rehberi suçlarsanız haklılığınız bu iki şikayetten birine yani %50 ye inmektedir. Haklı şikayetinizin yanına 10 tane daha haksız veya abartılı şikayet sıralarsanız haklılığınız %10'lara düşer. Bu takdirde Tur şirketinden talebiniz ne ise ancak %10'una hak kazanırsınız. Hatta, "onu da abartmıştır" diye düşünülerek çoğu zaman dikkate dahi alınmazsınız. 
Ekler                                 : Resimler, evraklar v.s. ve varsa şahit olarak Otel görevlisi, Tur katılımcısı.  

Bitti...
 
Toplam blog
: 305
: 4038
Kayıt tarihi
: 23.01.07
 
 

Kayseri doğumlu, 1977'den beri Sektörde (Otel, Çarşı, Yurtdışı Acente, Profesyonel Turist Rehberi..