Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '19

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Turan’a Doğru../

26.03.2019     
Müzeyyen Keskin
 
23 Mart 2019 tarihinde; Türk Dünyası 1. Kurultayı tertiplendi..
...
Açılış. Turan Ulusal Türk Uygarlığı Genel Başkanı Devriş Recep VAR tarafından Ankara, Akar Otel salonlarında. gerçekleştirdi.
Birleşen Yürekler Dernek Genel Başkanı Yasemin MEYDAN tarafından davet edildiğim kurultaya Amasya Sevdası proje Sahibi olarak Ankara'dan katıldım.
*
Program 13.30 da Anıtkabir ziyaretli le başladı. Daha sonra Otel Akar önünde Nevruz ateşi yakıldı..
Türki Cumhuriyetlerinin gönül dostu liderleri sırayla kısa kısa selamlama konuşması yapıp, çekiçle demir dövdüler. Konuşmalar oldukça duygusal ve kararlı idi. Bütün Türkleri TURAN’da birleştirmekti.
*
Yoğun katılımın olduğu Kongrede gazeteci sunucu güzel sunumu ve şiir yorumlarıyla Ülker Piriyeva yaptı.
İlk konuşmayı Genel Başkan Devriş Recep Var konuşmasına şöyle devam etti. ‘’ Dünyada yaşayan türklerin çekmediği zulüm kalmadı yüz binlerce şehitlerimiz var, Bosna da kadınlarımıza tecavüz edildi bir daha Türk çocuğu doğurmasınlar diye, Hocalı Katliamı Karabağ bunun gibi diğer başka Türki Cumhuriyetlerinde yaşanan mezalimlikler. Türklere daima soykırımı yapılmaktadır.
.....
Azerbaycan Başkanı merhum Ebufeyz ELÇİBEĞ'İN ÖZDEYİŞİ gibi ‘’Biz İki Devlet Bir Milletiz’’ Azerbaycan daima Türkiye’nin ve Türk kardeşlerinin yanındadır, biliyoruz ki onlarda bizimle, bizler kardeşiz. ’’diyerek konuşmasına devam etti. Konuşmasını ‘’NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE’’ diyerek noktaladı.
Konuşmaya sırasıyla Sn. Vali HAJIYEVA Can Azerbaycan Diasporası Bakan Yardımcısı, Sn. Adil ALİYEVA Can Azerbaycan Milletvekili, İrena LUSLUMBELİ Gagavuzlar Derneği Başkanı, Lezzet MULAZİMOĞLU Göktuğ Kültür Derneği Genel Başkanı, Şemseddin SERVEROĞLU Birleşik Ahıska Türkler Derneği Başkanı, Kutaev RUSLAN MAHAMDIEVICH, Kafkas Hakları Başkanı, Dr. Emin BOZOĞLAN Suriye Kanaat Lideri, Sergey MANASTIRLI Toplumsal Gelişim Derneği Başkan Vekili, Seracettin MAHDUM Dünya Türkmenleri Eğitim Vakfı Başkanı, Özgür Barış ETLİ, Gökbilimci Yazar, Prof.Dr.Hanım HALİLOVA, Nesrin SİPAHİ Akademisyen, Prof.Dr. Özkan HÜSEYİN Trakya Türkleri Araştırma Merkezi Kurucu Onursal Başkanı, Hamza YAVUZ Uluslararası Balkan Kooperatifi Genel Başkanı, Ozodbek KARAMATOV, Fuzuli MAMMADOV, Prof.Dr. Ahmet DAĞDURAN, Dr. Beishenbek TOKTOKGULOV, Özer ARCAN, Ufuk Kemal UFUK, Hasan MEMEDOĞLU, Yasemin MEYDAN Birleşen Yürekler Derneği Genel Başkanı, Bakan Yardımcısı Sn. Vali HAJIYEVA, Milletvekili Sn. Adil Aliyeva ve Dernek Başkanı Sn. Derviş Recep VAR' a "TÜRKİYE SEVDASI ve AMASYA SEVDASI"armağan edildi.
 
Konuşmacılara ödül plaketleri takdim edildikten sonra kokteyle geçildi. Ardından misafirler dağılırken, Kanaat liderleri başka bir toplantı için bir araya geldiler.
Toplantıyı, Amasya Sevdası hayranlığımızla ve Türkiye Sevdası coşkusuyla takip ettik.
*
Müzeyyen Keskin
Amasyaşat Başkanı
Türkiye Sevdası Kültür Sanat Danışmanı
 
Toplam blog
: 118
: 137
Kayıt tarihi
: 29.09.12
 
 

Müzeyyen KESKİN   AMASYAŞAT Başkanı Türkiye Sevdası Kültür Sanat Danışmanı Karadeniz Sevdası Kült..