Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '10

 
Kategori
Güncel
 

Türban'a "ŞOK" çözüm

Türban'a  "ŞOK" çözüm
 

" Türban gündemden düşmelidir " diyorsam, bu onun önemine kayıtsız kaldığım anlamına gelmemeli.

Nasıl önemli olmaz ki? Bir partiyi iktidar yapmaya devam ediyor, diğerleri de, ucundan tutup nemalanma peşindeler. Mevcut yasalara rağmen "donkişotluk" yapılarak değirmenlere onun sayesinde girilmedi mi?

Yakın tarihimizde gerçekleşip, belleğinize nakşolmuş anılarla vaktinizi almak istemiyorum. Ama gelinen noktada bir gerçek var: Diğerlerini bilemem ama, türbanı inanışı gereği takmaya alıştırılmış epey bir çoğunluğun olduğu anlaşılıyor. Bu çoğunluk çözüm beklerken, siyasiler daha çok oy alabilmek için istismarı körüklemeye devam ediyorlar.

Türbanı inancı gereği taktığına inananlar için tek beklenti vardır. O da yasakların kaldırılmasıdır. Bu gerçekten dinine bağlı, inançlı kişilerin tek seçeneğe sıkıştırılmalarında siyasilerin büyük vebali vardır. Bu insanları yaşadıkları moral bozukluğundan kurtarmak için yalan yanlış bilgilerle avutulmalarını önermiyorum. Ancak çok yetkili kişilerin bile Cübbeli Ahmet Hoca kadar yorum gücüne sahip olamadıkları da bir vakıadır. O diyor ki: "Devlet emretmişse, mecbur isem uyarım, yaparım." Demek ki ; Kuran'daki "DEVLETİNİZİN KOYDUĞU KURALLARA UYUN" mealindeki ayeti elbette biliyordur. Bu konunun tartışılması çok yapıldı. Kim haklı kim haksız gibi arayışlarla da bir yerlere varamayız. Önümüzde bir gerçek var:

Türban takanlar özgürlük istiyorlar

Yasal zemin hazır değil.
Siyasiler kışkırtıyorlar

İstekler katmerleniyor.

"Yol yöntem bize ne "

"Özgürlük, özgürlük ve özgürlük."

Ben derim ki: Bu iş buralara gelmeyebilirdi. (Beğenmeyenler dikkate almayabilirler.) Ama az sonra yazacağım "ŞOK" çözüm hepinizi rahatlatacak.

Eğer bu ülkede bir örtünme şekline özel serbesti tanınırsa sorun halledilemez. Yarın bir başkası değişik bir örtünmeyi isteyebilir. Niyet okuma hakkımız olmadığına göre, ne cevap vereceğiz? Ben sizleri daha fazla bekletmeyeyim:

Gelinen bu aşamada , ülkemizin her yerinde HER TÜRLÜ KIYAFETE özgürlük tanınmalıdır

Böylece artık daha başka sorunlarımızı görmeye başlarız.

Etiketlere bakarız:

ET:..........TL

Soğan:Tl

Patates:.......TL

Domates:....TL.

Not: Çözüm uçuk göründe de, nihayat bir öneridir. Zira matemetikte öğrendiğim yanlış değilse, eksi ile eksinin çarpımı artı ediyordu... (- x - = +)

 
Toplam blog
: 163
: 1230
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

1941 yılında Trabzon'da doğdum. 1961 Erzurum Yavuz Selim İlköğretmen Okulunu bitirdim. 1965 A..