Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '14

 
Kategori
Eğitim
 

Türban özgürlük! Makyaj, dövme, sakal, bıyık yasak..!

Türban özgürlük! Makyaj, dövme, sakal, bıyık yasak..!
 

Türban özgürlük..!

Dövme yasak..!

İşte ‘Yeni Türkiye’nin özgürlük anlayışı…

İlköğretimde türbanın serbest bırakılmasını, bir dizi yasak izledi. Yönetmelikte yapılan değişiklik ile; bundan böyle dövme ve piercing yasak!..

İlköğretimde türbanın serbest bırakılmasının ardından, yeni yönetmelikte yapılan değişiklikler bugün Resmi Gazete'de yayınlandı.

Değişen Yönetmelik, türbanı serbest bırakırken dövme ve piercingi yasaklıyor.

Yönetmeliğin 3. maddesinin 6. fıkrası, türban bütün okullarda serbest bırakıldığı için kaldırıldı. 6. fıkra şu kuralları içeriyordu; "Kız öğrenciler, imam-hatip ortaokul ve liseleri ile çok programlı liselerin imam-hatip programlarında tüm derslerde, ortaokul ve liselerde ise seçmeli Kur'an-ı Kerim derslerinde başlarını örtebilir." Ancak yapılan düzenleme ile 3. maddenin 6. fıkrası tamamen kaldırılmış oldu.

Yönetmelikte 4. maddede yapılan değişiklikle ise; "Siyasî sembol içeren simge, şekil ve yazıların yer aldığı fular, bere, şapka, çanta ve benzeri materyalleri kullanamaz" maddesine ek olarak;" Okullarda yüzü açık bulunur saç boyama, vücuda dövme ve makyaj yapamaz, pirsing takamaz, bıyık ve sakal bırakamaz" kısmı eklendi.

Böylelikle, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da tepki gösterdiği dövme yasaklanmış oldu.

Hatırladınız mı? Temmuz ayında İstanbul'daki Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri açılışına katılan Zamanın Başbakanı Erdoğan, Galatasaraylı Berk Yıldız'ın kolundaki dövmeleri görünce; "Bu dövmeler ne ya" tepkisini vermişti.

Yukarıdaki yönetmelik değişikliğinde de görüldüğü gibi Türban’ı özgürlük olarak lanse edenler, bunun yanına bir sürü yasak ekleyerek, özgürlüklere olan düşkünlüklerini(!)dünya âleme gösterdiler.

Bu arada Başbakan Ahmet Davutoğlu, yaptığı açıklama ile Türban Serbestîsinin ardındaki gerçekleri de açıkladı. “Ağaç Yaş iken eğilir!”

Yani beyin yıkamak için 9-10 yaş çok ideal!

Sözün özü “Dindar ve Kindar” bir nesil yetiştirmenin tam zamanı!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..