Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '13

 
Kategori
Siyaset
 

Türban ve türbanlı milletvekilleri

Türban ve türbanlı milletvekilleri
 

Türban, başörtüsü, yazma. Genç kızlarımızın, hanımlarımızın, annelerimizin, ninelerimizin inanç, örf, anane ve kendi özgür istek ve tercihleri doğrultusunda giyinip, kuşanıp, yaşama arzularıdır.

Milletvekili kimdir? Halkın özgür seçimi ile demokratik usullerle T.B.M.M.’de seçmenleri adına yasama ve de yürütme işlevini icra eden seçilmiş kişilerdir. Seçmeni adına ‘vekâlet’ edendir. Asıl olanın istek ve de arzularını iktidar yahut muhalefet vekilleri olarak yerine getirmek için çalışan, çabalayan temsilci, naip, mümessil, elçilerdir.

Türkiye Cumhuriyeti’nde seçmen sayısı yaklaşık 55 milyon civarındadır. Bayan seçmenin %67’si türbanlı, başörtülü, yazmalı, yaşmaklı, tülbentli seçmendir.

“Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir”. O halde nerede bu özgür, hür, demokrat seçmeni ‘temsil’ eden, onlara ‘vekâlet’ eden, onlar adına ‘elçi’ olan milletvekilleri?

Muhalefet demek, yanlış da olsa doğru da olsa iktidarın her bir kararına karşı çıkmak mı? Yanlış gördüğünüz, tespit ettiğiniz bir icraat, karar varsa paylaşın her birimizle. Bununla birlikte muhalefet olarak sizin çözüm önerileriniz nelerdir? Açıklayın, bizler de bilelim.

‘Vekil asıl gibidir’. Asıl olanın aynasıdır. Bunun yanında asıldan ne akıl, ne de öngörü üstünlüğü vardır. İşleri gereği teknik konuları daha iyi bilirler doğru. Değilse, kendilerine layık görülen unvanları neden lütfedilsin? Otobüs kaptanı otobüsü kullanmakta ehildir, taşımakta olduğu yolculardan herhangi bir üstünlüğü yoktur.

Özetle; halktan kopuk, başka bir gezegende yaşama komedisinden vazgeçelim artık. Ülkemizde oldukça başarılı komedyenlerimiz var, herkes yapabildiği en güzel işi yapsın, lütfen.

İktidar partisine gecikmiş de olsa bu konuda attığı olumlu adımlar için teşekkür ediyor, halk adına çok daha isabetli çalışmalara öncülük yapabilecekleri inancı ile başarılar diliyorum.

Şair Yazar Kemal Alkan

 
Toplam blog
: 635
: 614
Kayıt tarihi
: 07.09.13
 
 

Şiiri, yazmayı seviyorum..hepsi bu kadar.. ..