Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Murat GÜLCEK - Yakamoz35

http://blog.milliyet.com.tr/gulcek

03 Şubat '08

 
Kategori
Güncel
 

Türban

Türban
 

Türban konusu aldı başını gidiyor. Sağa bak türban sola bak türban. Bıktık artık dediğinizi duyar gibiyim. Bende bıktım ve ilk ve son kez türbanla ilgili bir yazı yayınlayacağım. Türban meselesinde hemen hemen herkesin kafalarında soru işareti var. Hatta bazı konularda benim bile var. Sebebi ise şu; Çünkü biz hem Laik, hem Demokratik hemde Müslüman bir ülkeyiz. Peki ne olacak şimdi ? Bu kadar kasmanın gereği var mı ?

İki kişi arasında kırgınlık olur birbirleriyle küserler. Konuşmasalarda bişey olmaz. Birbirlerine ihtiyaçları yoktur çünkü. Fakat bizim birbirimize ihtiyacımız var. Türban harekatı bölücülüktür. Bu ülkenin evlatlarını birbirlerine düşman etmek istiyorlar .Resmen dini kullanıyorlar. Bu iki kişinin küslüğüne benzemez çocuk oyuncağı değildir.

Halkın arasında soruyorum "türban konusunda neler düşünüyorsunuz" diye. Çoğunluk "heryerde takılsın biz müslümanız" diyorlar. Oylamada Ak partinin çıkması çok normal .İzmir gibi biryerde etrafımdakilerden aldığım yanıt "biz müslümanız" oluyor. Peki biz neyiz ? Biz hrıstiyanmıyız ? Halkımızda "biz müslümanız" gibi bir düz mantık oluşturulmuş. Müslümansak kapanmalıyız. Eyvallah kapan, sana kapanma ibadet etme diyen var mı ? Ama bu ülkenin kuralları var. Bu ülkede yaşıyorsan bu ülkenin kurallarına uyacaksın.Bu ülke Müslüman olduğu kadar Laik bir ülke. Demokratik bir ülke.

Bu ülke yıllarca hem Laik hemde Müslüman olarak yaşadı. Bu güne kadar bu konuyu bu kadar çok konuşuyormuyduk ? Hayır. Şimdi niye konuşuyoruz ? Çünkü aramızda bölücüler var.

Benim anamda beş vakit namazını kılıyor. Üç aylar dahil orucunu tutuyor, kah eşarbını takıyor, kah takmıyor. Bizleride bu şekilde yetiştirdiler , bizlerde dini vecibelerimizi yerine getiriyoruz. Yani elhamdülillah bizde müslümanız. Türkiye Müslüman bir ülkedir. Hepimiz bu vatanın evlatlarıyız. Sizlerin anaları analarımız, babaları babalarımız, bacıları bacılarımız.O zaman hepimiz kardeşiz.

Şimdi soruyorum sizlere;


Bu ülke savaşta yada masa başında kaybedilmedi mi ?


Mustafa Kemal Atatürk milli mücadeleyi başlatmadı mı ?


Bu halk kenetlenip kadınıyla kızıyla savaşmadı mı ?


Bu topraklar savaşarak kazanılmadı mı ?


Benim Atalarım bu topraklar için öldü.Sizlerin Ataları bu topraklar için ölmedi mi ?

Hepimizin Ataları Mustafa Kemal'le omuz omuza savaşarak ölmedi mi ?


Bu ülke yıllardır hem Müslüman, hem Laik hemde Demokratik değil mi ?


Peki bu ülkenin bu duruma gelmesini Atatürk sağlamış olmuyor mu ?


Atatürkle beraber sizlerin ve bizlerin Ataları sağlamış olmuyor mu ?


O zaman siz şimdi Atalarınıza ihanet etmiş olmuyormusunuz ?


Onların kurduğu cumhuriyeti yıkmaya çalışmak ihanet değil midir ?


Hepimiz bu vatanın evlatlarıyız.Dış güçler yıllardır bizleri bölmeye çalışıyorlar.Fakat bunu bir türlü başaramadılar.Şimdi değişik bir yol deneniyor.Türban harekatı bölücülüktür.Şimdiden halkı ikiye bölmüştür.Kardeşi kardeşe düşman etmeye çalışıyorlar.Bu kavgadan hiç birimiz fayda sağlayamayacağız.Faydası ilerlememizi istemeyen dış güçleredir.Lütfen biraz daha sağduyulu olunuz...

 
Toplam blog
: 150
: 1014
Kayıt tarihi
: 25.04.07
 
 

İzmirliyim;Şehrimi ve ülkemi seviyorum.Yaşamayı seviyorum. Eğlenmeyi, eğlendirmeyi seviyorum..