Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '08

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Türbancı vekiller...

Türbancı vekiller...
 

Resim: www.milliyet.com.tr


Tarih: 09 Şubat 2008

Olay: Türbanın yükseköğretimde serbest bırakılmasını sağlamak için Anayasa değişikliği teklifi, TBMM'de, 411 'evet' oyuyla kabul edildi.

Türbana yükseköğretimde serbestlik getiren bu düzenlemenin sonuçlarının neler olabileceğini, bu değişiklik teklifine 'evet' oyu veren hiçbir siyasi düşünmüyor. Belki de düşünmek istemiyor. Belki düşünmesine birileri izin vermiyor. Belki de bu düzenlemenin sonuçlarının kötü yönde olabileceğini düşündüğü ve bu sebeple 'hayır' oyu verdiği zaman, oylama her ne kadar gizli yapılmış olsa da, bir şekilde tespit edilip partiden ihracı söz konusu olduğu için, 'evet' demek zorunda kalıyor. Belki de gerçekten ülkemin milletvekillerinden 411 kişi, bu düzenlemenin ne sonuçlar verebileceğini düşünmeden oy kullandı.

İlla ki bu değişikliğin sonuçları kötü yönde olacaktır demiyorum. Olmamalı da... Ama toplumun bu denli ayrıştığı, türbancıların, türban karşıtlarına, türban karşıtlarının, türbancılara karşı bu denli öfkeli olduğu, toplumun üst düzey insanlarının, tüzel kişiliklerin, öğretmenlerin, rektörlerin, milletvekillerinin, avukatların, hakimlerin, savcıların, sendikaların, yazarların, gazetecilerin, öğrencilerin... kısacası halkın her kesiminin birbirine karşı olduğunun ve bölündüğünün bu kadar açık seçik gözüktüğü bir ortamda bu değişikliğe 'evet' diyerek, teklifi kabul eden ve bu toplumun her kesiminin bir şekilde bölünme, kavga ve çatışma riskini göze alan ve böyle bir risk yokmuş gibi davranan milletvekillerimize gerçekten çok şaşırıyorum.

Madem ki üniversitelerde özgürlük var, kılık kıyafeti tümden serbest edin o zaman. Peçeyi de, çarşafı da, bikiniyi de, sarığı da, cübbeyi de, içkiyi de, sigarayı da her şeyi serbest edin. Eğer özgürlükten yanaysanız, amaç sadece sizin gibi veya sizin çevrenizdekiler gibi giyinenleri (türbanlıları) üniversiteye sokmak değilse, her şeyi özgürlük kapsamına alın. Peçelilere, cübbelilere, sarıklılara ayıp olmasın. Onlara da okuma özgürlüğünü sağlayın. İbadet herkesin hakkı. Okumak da herkesin hakkı. Kılık kıyafet kişisel tercih. Şimdi bir de üniversitelere mescid lazım. Herkes 'istediği her yerde' ibadetini özgürce yapmalı, değil mi?.

Peçeyi, cübbeyi, üniversite de serbest edin desem; 'hayır edemeyiz.' dersiniz.

Edersiniz neden edemiyesiniz. Nasıl olsa hükümet sizsiniz. Çoğunluk elinizde. Anayasa'yı değiştirecek kadar gücünüz de var. Anayasa'ya iki üç madde ekleyerek sarıklıların, cübbelilerin, peçelilerin vs. okuma özgürlüklerini sağlarsınız. Hem size kimse birşey yapamaz. Çünkü sizi oraya halk seçti. Size bu gücü halk verdi. Lütfen bütün insanların, kılık kıyafeti nedeniyle eğitim hakkından mahrum edilmesini önleyin. Lütfen...

 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..