Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '08

 
Kategori
Siyaset
 

Türbancılara "çene altı" çözümü yetmeyecektir

Türbancılara "çene altı" çözümü yetmeyecektir
 

Türban olayının aslında ne kadar siyasi bir olay olduğu ortaya çıkmaya başladı. Üstelik bunu açık edenler de yıllardır “ eğitim hakkı” ve “türban vicdanı bir özgürlüktür “diye kendini savunanlar.

Planın sadece yüksek öğretimde türbana özgürlük olmadığı arkasının adım kamu’da ve ilköğretimde türban olacağını açık açık söylediler. Bunu söyleyenler sokaktaki adam değil AKP’nin bakan ve milletvekilleri. Zaten şimdiden okul bitince bu insanlar nasıl mesleklerini yapacak sorusunu da sormaya başladılar .

MHP’nin ısrarı ile getirilen “çene altından “ bağlama formülü bu kesimi rahatsız etmiş gözüküyor . Sadece inancı için başını örten , çoğunlukla bir çözüm bulup okula giren ve yıllardır istismar ettikleri kesimin elleri altından gitmesinden korkuyorlar.Bu bağlamayı yeterince ” sıkı “bulmuyorlar.

“Çene altından bağlama “ ifadesi eklenince konu hakkında görüşleri sorulan türban fikrinin önderliğini yapan kadın yazarlar “ böyle olmaz “ dedi.Türban değdin adam gibi “sıkı sıkı” bağlanır. Böyle bağlamalısın ki bizden olduğun belli olsun .Sadece okula girmenin yetmeyeceği, sıranın kamuya geleceği , nihai amacının sistemi değiştirmek ve laikliği ortadan kaldırmak olduğunu bilelim ve gösterelim.

Yoksa “ Türbancıların” korkusu , sorunun çözülmesi ve aslında o kadar kalabalık olmadıklarının görünmesi mi. ?

 
Toplam blog
: 46
: 780
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

Günlük hayatta karşımıza çıkan bir çok olayın bende bıraktığı etkileri sadece söylenerek deği,l yaza..