Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '10

 
Kategori
Güncel
 

Türbanlı gazete başlıkları!

Türbanlı gazete başlıkları!
 



Türban sorunu bu gidişle genişleyecek, başka sorunlara yol açacak.

Gidiş o yöne doğru!

YÖK Başkanı, türbana kendince çözümler getiriyor. Başkanın bu tavrı, sorunu çözmeye mi, yoksa çözümsüzlüğe mi götürecek? Bu sorunun yanıtını vermek, kolay olduğu kadar zor da...

AKP, CHP, MHP Grup Başkenvekilleri
, sorunu görüştüler; ama anlaşma sağlanamadı.

YÖK, ÖSYM
’nin yapacağı bütün sınavlara türbanlı girilmesini sağlayacak düzenlemeyi açıkladı.

Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’dan “suç işleniyor” uyarısı geldi.

YÖK Başkanı’nın uygulamalarına tepki göstermeyen kimi gazeteler, yasaları anımsatan Yargıtay Başsavcısı’na “Sen kimsin be adam” (Vakit), “Muhtıranı da al da git” (Taraf) başlıklarıyla tepki gösterdiler.

Türban, bugünkü gazetelerde önemli bir yer tuttu. Konuyla ilgili başlıklar da, türban gibi, renk renkti.

Kimi gazeteler, türbanla ilgili gelişmelere ilk sayfadan verdi.

Türban sorununu üst başlığa taşıyan gazeteler de oldu:

On yıl sonra belli olmaz (HaberTürk)

Yine aynı gerilim (Milliyet)

Türbanda uzlaşma yok (Yeniçağ)

Kimi gazeteler, türbanla ilgili habere ilk sayfalarında yer verdiler.

Gazeteler, haberi, ağırlıklı olarak başlıktan okurlarını duyurdular.

???

Ankara’da türban savaşları (Birgün)

(Ankara türban tartışmalarına kilitlenirken, Yargıtay Başsavcısı Yalçınkaya, tartışmalara hukuki uyarı yaparak başka bir boyut kazandırdı)

Meclis’e tehdit (Bugün)

(Üniversiteli genç kızlar eğitim özgürlüğü tanınması için siyasi partilerin uzlaşma aradığı gün, ilgisiz ses ortalığı karıştırdı. Yargıtay Başsavcısı, sorunu kendince ‘laikliğe’ bağlayıp bütün partileri tehdit etti)

Türban ilköğretimde (Cumhuriyet)

(Üniversitede türban yasağının kaldırılması tartışılırken türbana ilköğretim okullarının kapısı açılmaya başlandı. Mersin’de babasıyla Sakarya İlköğretim Okulu’na gelen M.G. okuldan ayrılmayınca il ve ilçe milli eğitim yetkilileri de okula gitti. Ailenin ve M.G’nin ısrarı üzerine, tutanak tutularak derse girmesine izin verildi. Adana’da okula girişine izin verilmeyen öğrencinin ailesi de savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.)

Siyaset yine türbana dolandı
(Evrensel)

(AKP türban tartışmasını istediği zemine çekti. CHP ve MHP’den itiraz sesleri yükseldi. Ayrıca YÖK’e Yargıtay’dan cevap geldi:‘Türban anayasaya aykırı’)

Kördüğüm
(Güneş)

(YÖK, sınavlarda yasağı kaldırdı, Başsavcı uyardı. AKP ile CHP yine anlaşamadı. Türban, çözüm beklerken kördüğüm oldu)

Uzlaşma yok uygulama var (Hürriyet)

(Üniversitelerdeki türban sorununu çözmek için AK Parti'nin dün başlattığı muhalefet turundan sonuç çıkmadı. Aynı saatlerde YÖK Başkanı, artık ÖSYM'nin yapacağı sınavlara başörtülülerin girebileceğini duyurdu.)?

Elde var sıfır (Milli Gazete)

(AKP ile CHP arasındaki başörtüsü yasağının nasıl kaldırılacağına ilişkin liderler düzeyindeki söz düellosu, dün Meclis’te partiler arasındaki görüşmelerle farklı bir boyuta taşındı. Ancak heyetler arasındaki görüşmeler partilerin, bu kangren sorunu çözmede samimi olmadıklarını ortaya çıkardı)

AKP iki yüzlü (Ortadoğu)

(8 yıldır başörtüsü sorununu çözmek için hiç bir adım atmayan AKP hükümeti MHP’nin önerilerine de kulak tıkadı. Hükümet, 2011 seçimlerine yine başörtüsünü kullanarak gidiyor. CHP de, AKP istismarına çanak tutuyor. Dün yaşananlar sorunu daha da içinden çıkılmaz bir hale soktu)

Zaman ayarlı yargı bombası
(Radikal)

(Türkiye'de partilerin türban sorununu çözmek için ilk kez buluşmasından 15 dakika sonra Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın açıklaması Ankara'da hesapları alt üst etti.)

Deniz geçildi dere aşılamadı (Sabah)

(YÖK ve üniversiteler başörtüsü sorununu sessiz sedasız çözdü. Ancak siyaset kurumu yasal formül arayışında tıkanıp kaldı...)

Sonunda türban ilköğretime girdi (Sözcü)

(Mersin'de 8'inci sınıfa giden kız öğrenci, derse türbanla alındı. Nihai hedefe adım adım ilerliyorlar. Yeni hedef devlet daireleri.)

Çözümü gördü orada durdu (Star)

(Meydanlarda başörtüsü sorununu çözme sözü veren CHP lideri Kılıçdaroğlu, sıra uygulamaya gelince havlu attı. AK Parti’nin “komisyon kuralım” teklifin, “seçim barajını düşürme” şartını öne sürerek reddetti. CHP çözüm önerisini “İktidar olunca” açıklayacak)

Türban restleşmesi
(Vatan)

(Yargıtay Başsavcısı üniversitede türban için 'Hukuk devleti ve laikliğe aykırı' dedi, 'tüm partileri' uyardı. Hükümet 'Demokratik rejime açık müdahale' diye sert çıktı.)

Tuzak kokusu (Yeni Şafak)

(CHP'nin meydanlarda verdiği 'Başörtüsü sorununu biz çözeriz' vaadi samimiyet testini geçemezken, Yargıtay Başsavcılığı düğmeye bastı. Demokrasiyi tehdit eden 6 sayfalık açıklama, MHP'nin önerisiyle başlayan ve kapatma davası açılmasıyla sonuçlanan süreci hatırlattı.)

Başörtüsünde bildik senaryo (Zaman)

(Üniversitelerde başörtüsü sorunu ne zaman gündeme gelse Türkiye sembol kavgalarının kilitlediği bir ülke halini alıyor.)

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..