Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Turfanda mafyası parsayı kapmak için mümkün olsa Şubat ayında kaktüs ağacında kiraz yetiştirir

Turfanda mafyası parsayı kapmak için mümkün olsa Şubat ayında kaktüs ağacında kiraz yetiştirir
 

Keşke hiçbir şeyden anlamayan angudun biri olaydım; çünkü çakalların insanlarımı nasıl kandırdıklarını görüyor bu alçaklığı hazmedemiyorum!

Onlar beni çok iyi tanıyorlar ama ne çare ki yetkim yok!

Adam Şubat’ın ayazında saksıda mı yetiştirmiş napmış karpuz getiriyor; kilosu 30 lira. Vatandaş malum her şeyi satarsın, yeter ki bir şey sansın.

Be adam kış günü karpuz olur mu; olur da yenir mi? Çook böyle saflar, bir şey yaptığını sanıyorlar, Allah kimseyi bilinçsiz etmesin!

Rant kokusunu aldı ya çakal, Mart, Nisan demeden yağıyor Haziran’da bile zor yetişen meyveler sebzeler.

Dalında kızarmadıysa bile ateşe falan tutuyor mu ne yapıyor. İçine su mu enjekte ediyor. Lan anasını satayım biz köyde Ağustosta armut yiyemezdik ham olmamış dişlerimiz kamaşır; bunlarınki bırak yazı bahar gelmeden nasıl oluyor!

Adam akıllı, Ağustosta 50 kuruşa domates satacağına Martta turfanda diye kilosu 10 liraya satar. Martta domates turfanda olmaz, Martta domates olmaz; ilaçlı-hormonlu sera ayrı…

Abrulun 5’inde(Nisan) kayısı getirmiş seninki; bir de satıyor ki 17 lira kilosu, bir de alıyorlar ki… Memleket saf dolu! Bir şey sanıyor onu!

Biliyor musun çaresi de yok bu işin, yasaklasan yasaklayamazsın, “Sana ne kardeşim alan varsa satarım!”

Yani çare sensin benim akılsız vatandaşım, sen almasan kime satacak! Nasıl yetiştirildiği belli olmayan, şekline bakarak aldandığın bu neme nem şeylere para vermesen…

Hormonlu ilaçlı sera bile bundan iyi; çünkü hiç değilse fiyatı belli, bir de üstüne üstlük kazıklanmıyorsun…30 lira kilosu karpuz, 17 lira kaysı, 20 lira kiraz…

Ben Ağustosta da 50 kuruş domatese karşıyım; ilk çıktığında bu kadar pahalı, bollaştığında da o kadar ucuz olmasın. Belki bu anlattığımız konu da bu yüzden; adam belki zararımı çıkarayım diye yapıyor, 50 kuruşa domates olur mu, bedava mı yetişiyor!

Kilosu 17 lira etsin yeter ki ben saksıda bile kayısı yetiştiririm; hem de sapsarı Malatya!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..