Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '11

 
Kategori
Basketbol
 

Turgay Demirel gitmelidir!

Euro 2011 de bozguna uğradık. Final hedefi ile gittiğimiz turnuvada ilk turda elenecektik. Bizi Luol Deng üst tura çıkardı. Ama o kadar. Milli takım ikinci turda, 3 maç kaybetti ve ilk sekize giremeden eve döndü.
Turgay Demirel ve tüm ekip, biz iyi takımız diyor. Buna kim itiraz edebilir ki? Türkiye dünya nın en iyi Basketbol ülkelerinden birisidir. Üstelik Avrupa Şampiyonasına katılan en kuvvetli 3 ülkeden birisidir. Kura ne kadar kötü olursa olsun, ilk sekize ama son sıradan da olsa girebilecek düzeydedir. Çünki bu bir maçta kazanılacak yada kaybedilecek bir durum değildir. Ve Türkiye üç defa kaybetmiştir. Türkiye Polonya ya da yenilmiştir.

Kuvvetli ve iyi olmak maç kazanmak için yeterli değildir. Maç kazanmak için çalışmak, mücadele etmek, tabii ki teknik ve taktik kondisyonları yeteri kadar taşımak gerekir. Biz teknik kondis yonu Orhun Ene yi baş antrenör yapmak ile Litvanya ya götüremedik. Orhun herkesin birleştiği BÜYÜK HATA lar yaparak maç kazanmanın önüne set çekmiştir. İstanbul daki basın toplantısın da da kelimeler ile ifade edemese bile ses tonu ile "BEN YANLIŞ YAPTIM ,BEN BU İŞE LAYIK OLAMADIM BÜTÜN SUÇ BENDE " demiştir ancak turnuva ve Olimpiyat hedefi onun değil onu bu göreve getiren Turgay Demirel in sayesinde kaybedilmiştir.

Turgay Demirel yıllardır federasyon başkanlığı yapmaktadır. Tavırları ile de bu görevi bırakmamak için herşeyi yaparım demektedir. Ancak başkanlık görevinin gerekleri nedir biliyor mu? Bu doğrultuda mı çalışıyor? Öyle olmuş olsa Türkiye bu kadar kuvvetli bir takımla bu kadar başarısız olmazdı. Veya bu kadar kötü bir hazırlık dönemi geçirmezdi. Yunanistan ve Sırbistan dan 25 er sayı fark yemezdi. Basit bir takımda bile yaşanmayacak disiplinsizliklere milli takım da izin verilmezdi.

Hidayet Türkoğlu " ben bu forma yı gururla taşıdım "diyor. İyi de Fransa Parker önderliğinde bir maç için kendilerini parçalarken siz neden yapmadınız? Hidayet, sen kanının son damlasına kadar terini akıttın da görmedik mi? Almanyaya 3 haftada 3 defa yenilirken çok mu gayret gösterdin? Almanya bizim rakibimiz olabilir mi? Ve bu takıma 3 defa nasıl yenilirsiniz? Ya da Yunanistan ki süper takım değil. Şampiyon da olmayacaklar muhtemelen. Gruplarında 3. oldular ya da Sırbistan, 25 sayı fark yediniz hazırlık maçlarında.
Türk Milli Takımı Forması değerlidir. Asla 25 sayı FARK yemez Türkiye. Olur kötü gündür sayı atamazsın, toplar girmez her olumsuzluk takıma yapışır. O zamanda kavga edersin rakibe salonu dar edersin canını yakarsın, yenilirsin ama fark yemezsin adamlar üzerine gelemez o kadar.

Hidayet Türkoğlu Türk Basketbol tarihini en önemli oyuncusudur. Ancak geçen yıl para isteyerek kirlettiğini kişiliğini, bu yılda gösterdiği performansla negatife çevirmiştir. Bu Hidayetin Milli Takım değil, herhangi bir takım taraftarının dahi destekleyeceğini sanmıyorum. Hidayet ben canım istediği zaman oynarım, istediğim kadar oynarım, ben büyük bir NBA basketbolcusuyum düşüncesi ile mücadele etmiştir. Bu onun kişisel tercihi olabilir. Doygunluğu da anlaşılabilir. Ancak onun bu düşünce tarzının Milli Takım da olması kabul edilebilir değildir.


Orhun Ene de Türk Basketbol Milli Takımını taşıyacak düzeyde değildir. 12 Dev adam kadrosuna dahil ettiği ve övgüler sıraladığı İzzet i neden 2 dakika dahi oynatmadığını anlatması gerekir. İzzet yanlış seçimdir ve salt Orhun Ene'nin, çalıştırdığı takımda oynadığı için Litvanya ya götürülmüştür. Milli Forma hak edene verilmelidir. Milli Forma üzerinde kişisel tasarruflar yapılamaz. İzzet in formasını hak eden ondan daha iyi enaz 15 oyuncu vardır.İzzet 12 Dev adamdan bir olamamıştır.

Yapılan bu büyük yanlışlar ,Milli Takımın bu ülkeyi temsil etmek için yeteri kadar performans göstermemesi görmemiz gereken en önemli noktadır. Bu düşünce olarak Turgay Demirel'in kişisel tercihlerinin ve onun başkanlıkta kalmak isteğinin bir sonucudur. Bu durumda Türkiye için en doğru karar Turgay Demirel e bu ülkenin yüksek ideal ve hedef lerini göstermek ve onun başkanlık koltuğundan indirmektir.

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..