Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '12

 
Kategori
Basketbol
 

Turgay Demirel İttifakı Devirdi!

 

Turgay Demirel seçimde 172 geçerli oyun 105'ini alarak, 6. defa Türkiye Basketbol Bederasyonu Başkanlığı'na seçildi. Açıkçası, en azından şahsım adına, beklenen bir sonuçtu. Turgay Demirel son dönemde "kaybedilen nesiller", "siyasi mesajlar", "antrenör atamaları" gibi, bence büyük kısmı da doğru olmak üzere, ciddi şekilde eleştiriliyordu.

*

Bu eleştiri ve görüşler sonucunda Anadolu Efes, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş kulüpleri, eski Ülkerspor başkanı Ali Doğan isminde anlaşmaya vararak seçimde Turgay Demirel’in karşısında yer almaya karar verdiler. Ancak bu karar geç alınmış bir karardı. Daha ilk günden beri seçim takviminin kısa olmasından yakınan Ali Doğan ve ekibinin hazırlıksız olduğu anlaşılıyordu. Kulüpler Birliği ve küskünlerle barışmak dışında ciddi bir projeyi ortaya koyamadılar. Sonuçta yirmi senedir başkanlık yapan bir kişinin karşısına çok daha planlı, programlı ve çalışılmış şekilde çıkamayan “dörtlü ittifak” seçimden farklı mağlup ayrıldı.

*

Bu seçim Turgay Demirel’in kazandığı değil de ittifakın kaybettiği seçim olarak anılacaktır. Ne kadar bahane bulunursa bulunsun yıllardır kazanılması en kolay seçimdi bu. Kaybedenlerin kızması gereken kişi Turgay Demirel değil, kendileri olmalıdır.

*

Turgay Demirel tarafından bakacak olursak şeçim zaferine karşılık kaybettiği dört büyük kulüp var artık karşısında. Bu da işlerin eskisi gibi kolay gitmeyeceğinin göstergesi. Türk Basketbolu adına bu dört yıllık dönem eski hatalardan ders alınmış, kaçan şampiyonalardan, kaybedilen oyunculardan, dışlanan antrenörlerden uzak bir dönem olur umarım. Gerçi ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz…

*

Unutmadan… Bu seçim sonucuyla kimilerinin en büyük şampiyonluk adayı  artık Banvit olmuştur.    

 

 
Toplam blog
: 72
: 562
Kayıt tarihi
: 08.05.10
 
 

Anadolu Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Mezunuyum...Basketbola 1986 y..