Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '15

 
Kategori
Kentleşme
 

Turgutlu sokakları işgal altında

Turgutlu sokakları işgal altında
 

TURGUTLU CADDELERİNDE GÖRMEYE ALIŞIK OLDUĞUMUZ GÖRÜNTÜLER


Merhaba değerli okurlar.30.Mart yerel seçimlerinin ardından yaşadığım ilçe  TURGUTLU (Manisa ilçesi)  yeni bir belediye başkanı ve yeni bir belediyecilik anlayışıyla yönetilmeye başlandı. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki ; sevsin sevmesin, siyasi görüşü uysun uymasın herkes bu kentin belediye başkanına saygı duymak zorundadır. Eleştiriler , tavsiyeler , şikayetler mutlaka olacaktır; olmalıdır da. Ancak yapıcı olmakta fayda var. Bu KASABA hepimizin.Benim de bu yazıyı yazmaktaki amacım eleştirilerimi ve gözlemlerimi dile getirmek , yazıya dökmek. Bir nebze de olsa ilgililerin dikkatini çekmek. Kentimizin önemli sorunlarının yanında gözle görülmek istenmeyen fakat hayatı olumsuz etkileyen bazı sıkıntılarından bahsetmek. Bence bunların en önemlilerinden biri de işgal altındaki kaldırımlar ve yollar…

Evet , Turgutlu kaldırımları ve yolları işgal altındadır. Elinizi vicdanınıza koyun ve şöyle bir düşünün , gözünüzün önüne getirin. Kasaları kaldırıma yığanları , tezgahını kaldırıma hatta yola açanları , masalarını yollara kadar taşıranları ve yollar yetmeyince araçlarını kaldırıma park edenleri. Zaman zaman hepimizin yaptığı hatalar bunlar. Örnekleri çoğaltabiliriz. Kısacası, yürüme özgürlüğümüze engel olanlardan bahsediyorum. İşgalin ve ihmalin boyutları o kadar büyük ki ; bazı yollarda kaldırım bile yok. Belediyemizden ve ilgililerden çocuklarımızın güven içinde yürüyebileceği , bebek arabalarının huzur içinde ilerleyebileceği ve en önemlisi engelli vatandaşlarımızın sorun yaşamadan yol alabileceği geniş kaldırımlar istemek  duyarlı vatandaşlar olarak en doğal hakkımız değil mi ? Gerekli denetimler ve düzenlemeler yapılsa hem esnafımız için hem vatandaşımız için daha güzel ve daha faydalı  olmaz mı? Bu konuda hepimiz biraz daha sağduyulu ve dikkatli davranarak yetkililere yardımcı olmalıyız. Hayatı daha yaşanılır kılmak ve kolaylaştırmak elimizde.

Bir diğer eleştirim de yeniden başlayan açık alan ücretli otopark uygulamasının şekline olacak. Hukuksal bir temele dayandığı için ücret alınmasına karşı değilim ancak; park alanları bölgelere ayrılıp da her on dakikadan sonraki bölge değişikliğinde tekrar ücret istenmesi çok yanlış bir uygulama. Verilmiş olan ücretin belirli bir zaman dilimi için geçerli kılınması uygulamanın amacına daha uygun olacaktır. En azından vatandaş görevlilere “ soyguna mı çıktınız” sorusunu sormaktan vazgeçecektir.

Ben daha güzel , daha modern ve daha huzurlu bir Turgutlu’da yaşamak istediğim için bu eleştirileri yapıyorum. Elimi taşın altına sokuyorum. Olaylara kapı aralığından değil; kapıyı tamamen açarak bakıyorum. Bu sorunların giderilmesi için üzerime düşen ne varsa yapmaya hazırım.Ya SİZ ?

 
Toplam blog
: 59
: 140
Kayıt tarihi
: 03.11.10
 
 

Merhaba...1984 te Manisa'da doğmuş olup; Manisa'nın en büyük ilçelerinden biri olan Turgutlu'da y..