Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '14

 
Kategori
Çevre Bilinci
 

Turgutreis D- Marin'de atıklardan oluşan sergi

Turgutreis  D- Marin'de atıklardan oluşan sergi
 

İki gün önce bir arkadaşımla ufak bir alışveriş için Turgutreis Marin'deydik. Arabamızı park ettik, alışverişimizi yaptık, tam arabamıza bineceğimiz zaman gözümüze yeşil çimlerin üzerindeki bazı şeyler takıldı. Maden parçalarından yapılmış bir adam başı heykeli,bir başka adam portresi, devasa bir balık fıgürü, naylonlardan yapılmış iki devasa balıktı dikkatimizi çeken bu figürler.

Yakından incelediğimizde madenden yapılmış erkek başının neredeyse Bodrum'um simgesi haline gelen şair Cevat Şakir Kabaağaçlı'ya, diğer adam portresinin ünlü denizcimiz Sadun Boro'ya ait olduğunu anladık. Balık figürleri ve heykeller ilginç materyellerden olşmuştu. Eski tokyolar, su şişeleri, bisiklet tekerleri, çeşitli kapaklar balık figürlerinde yer alıyordu. Cevat Şakir'in madeni heykelinde ise zincirler, çeşitli metal artıkları gözümüze çarptı. Sadun Boro'nun resm ise cam parçalarından ve şişe kapaklarından yapılmıştı.

Daha önceki gezilerimizde dikkatimizi çekmeyen bu figür ve heykellerin yeni konulduğunu anladık o gün. Ta ki bu Sabah gazetelerde bir haber okuyana kadar.

Turgutreis Doğuş Marinalar Koordinatörlüğü deniz kirliliğine dikkat çekmek amacı ile tamamı denizlerden toplanan atıklardan oluşan bu sergiyi düzenlemiş. Sadun Boro'nun portresi, Cevat Şakir'in büstü, balıklar, sandal hep denizlerden toplanan atıklardan oluşmuş. Sadun Boro bu sergi ile ilgili yaptığı konuşmasında 'Buradaki eserler denize, çevreye ne kadar kötü davrandığımızın ibret belgesidir. Gökova'yı, Hisarönünü'nü, Göçek'i ne kadar koruyabilirsek o kadar başarılı oluruz .'demiş.

Umarım denizlerden toplanan atıklarla oluşturulan bu eserler ses getirir ve Doğaya, denize, çevreye yaptığımız kötülükler bir nebze olsun azalır.

  

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..