Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '10

 
Kategori
Haber
 

Turist gelip, kraliçe döndüler!

Turist gelip, kraliçe döndüler!
 

Bol yıldızlı otellerde manken ve güzellik kraliçesi seçilip, öylesi memleketlerine dönüyorlar.


Bu sıralar turistlere bir şeyler oluyor, yerinde duramıyorlar. Bir bakıyorsunuz güzellik yarışmalarındalar. Bir bakıyorsunuz mankenleri çatlatacak pozlara bürünerek podyumlarda esiyorlar. Rüzgârına dayanabilirsen, aşkolsun!

Otel idareleri, cazibeyi artırmak için, akıl almaz aktivitelere baş vuruyorlar. Kim bilir, belki de, turizm acentelerin gözünü açmak içindir. “Biz de varız ha! Biz, bu işten de anlarız. Biz, cazibeyi artırarak, ilgiyi diri ve sürekli tutarız kabilinden. Ne olursa olsun, here şey, “Aktivitesi kuvvetli bir otel imaj” yaratıp, puan kapmaktan geçiyor.

Ayrıca, ne çıkıyorsa, otel müdürlerinin başı altından çıkıyor bu işler. Hem acenteleri şaşırtıyorlar, hem de turistleri.. Hem otelin eski müşterisi olacaksın, o şartla yarışmaya gireceksin. Böylelikle turist gelip, kraliçe olarak memleketine döneceksin. Kaide bu! Aşağı kurtarmaz!.

Marmaris’in Armutalan Beldesindeki dört yıldızlı Oteli garden Park Otel yönetimi, tesislerinde 14 yıl aralıksız tatil yapan kadın turistler arasında güzellik yarışması düzenledi. Demek, oralarda da akıllı adamlar var. Saymışlar basbayağı!

“Marmaris'i nasıl anlatırsınız?” sorusuna, “Dünyada eşi benzeri olmayan doğası, yeşili ile mavinin her tonunun bulunduğu cennet” cevabını veren 29 yaşındaki İngiliz öğrenci Linda Gloria yarışmada birinci seçildi.


Yarışma öncesinde , mini bir kıyafet gösterisi yapıldı. Podyumda en fazla alkış alan turistlerden üçü Rus, 5’i İngiliz misafir finale kaldı. Marmaris’i bol bol öğen İngiliz öğrenci Linda Gloria, yarışmanın birincisi seçildi.

Tatil güzeline taç ve altın madalya takıldı. Ayrıca sekiz finalist, aileleri ile istedikleri zaman kullanabilecekleri bir hafta ücretsiz tatil kazandı.


Otelin Genel Müdürü Fahriye Temir, tatil için uzun yıllardır oteli tercih eden yabancı kadın turistler arasında ilk kez bir güzellik yarışması düzenlediklerini söyledi. Yarışmanın oldukça eğlenceli geçtiğini kaydeden Temir, “Bundan sonra üç yıl üst üste otelimizi seçen kadın turistlerle bu yarışmayı tertipleyeceğiz” dedi.

Bu işlerin ilk yaratıcısı kim biliyor musunuz. Böylesi yarışmalar değil tabi. Marmaris Halıcı Otellerinin sahibi Halıcı Ahmet Urkay. Türkiye’ye, maviş maviş, sarışın mı sarışın, fıldır gözlü, güneş değmemiş tenleri ile Türkiye’ye ilk getiren turizmci, Ahmet Bey olmuştur. (Resim No:1 deki)

N’apardı bu Ahmet Bey? Tatilleri biten turistlerin, Finlandiya’daki evlerinin kapısını çalardı. Elinde bir adet nefis dokunmuş sandalye halı minderi hediyesi ile, geçen yılın o müşterisini bulur ve “Seneye yine bekleriz “ diyerek hediyesini verirdi. O başlattı bu işleri. Türk misafirperverliğini göstererek örnek oldu memlekete. Nice yıl sonra, otel müdürleri, şimdi başka yol deniyorlar.

Bir ikincisi de Antalya’da oldu bu tanıtım furyası. Turistler tatile geldiler, Kraliçe olarak memleketlerine döndüler.

Antalya’nın Beldibi Otellerinden 7 yıldızlı R. Sungate Otel İdaresi, önceden gözüne kestirdiği güzel ve alımlı turistleri müsabakaya sokmak için önayak oldu,

İlkten, 9 güzel kız seçildi. Bunlar kampa sokuldu. Yedikleri önünde, yemedikleri arkalarındaydı. Bir “Dolca Vita” hayatı yaşadılar havuzları, gece klüplerini, plajlarını podyumlarını dolaşarak. İçlerinden bir kişi de Cumartesi günü kraliçe seçilecek.

Rus, Kazak, Özbek, Ukrayna, 50 bin dolar tatil paketi için kıyasıya yarıştılar. Otelin genel müdürü, podyumlarda nasıl durulur diyerek profesyonellerden kısa bir kurs aldılar. Görüldü ki, turistler derslerini iyi almışlar ki, podyumda, usta mankenlere taş çıkartarak görev yaptılar.

Bunlardan Kazak Olga, İki çocuğunu ve kocasını memlekette bırakmış. Kazanırsa, onları yanına çağıracakmış.

19 yaşındaki Ukraynalı Nastya Panasuk, ilk sevgilisinin Türk olduğunu itiraf etti. “Eee, kazanırsan, Olga gibi onu yanına çağırırsın artık” demek lazım kendisine ama nerdeee?!, “ O, ilk aşkımdı. Ondan çok şey öğrendim. Hala öğrendiğimle yaşıyorum. Otelde çalışıyordu. Tatilim bitti, aşk da bitti” dedi. İşte! Yabancının tatil aşkı bu. Harç bitti, yapı paydos!

Ört ki, ölem!

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..