Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '17

 
Kategori
Kültür Turizmi
 

Turist oldukları anlaşılıp kapkaça gelmesinler diye grup..

...görevlinin uyarısı üzerine, Stockholm Belediye Sarayı çıkışında, yakalarındaki ziyaretçi etiketlerini çıkarırlar.
 
Rehberli Stockholm Belediye Sarayı gezisinde Nobel Ödül Töreni sonrası yemeğin yendiği 1000 kişilik salon, 7 partinin görüşmeler yaptığı, özel bir hava akımı sağlayan Viking tavanlı Heyet Toplantı Odası -"abla" metal bir etikette Türkçe bir isim görür-, en kısa nikah töreninin 30 saniye en uzununun ise 3 dakika sürdüğü Wedding Room ve İsveç tarihinin altın mozaiklerle betimlendiği görkemli Altın Oda görülür. 7 yılda tamamlanması planlanmışken 2 yılda teslim için sıkıştırılan sanatçı, salona giriş duvarına yaptığı panoyu figürlerin kafaları kesik şekilde bitirir, tam karşısındaki ve diğer duvarlardaki mozaiklerle karşılaştırıldığında bu, bayağı tuhaf durmaktadır. 
 
"Abla" ve maiyeti, bir diğer ada üzerinde konuşlanan Sarayda Nöbet Değişim Törenini izlemek üzere koşarlar; saat tam 12:00'de orada olmayı gerektiren ve bir saat süren tantanalı bir gösteridir.
 
Yorgun argın, kendilerini Finlandiya/Helsinki'ye götürecek olan gemiye kapağı atarlar; evet bu vaadedildiği gibi daha güzel bir gemidir. Kamaralarda denizi, fiyordları, iskelesinde bir tekne bağlı tek bir evin olduğu adacıkları görebildikleri pencereler vardır. Geminin ortası, boydan boya sağlı sollu dükkanların sıralandığı, asansörlerin, kamaraların olduğu katlara iniş çıkış sırasında tepeden gözlenebilen, kalabalık bir cadde görünümündedir. 2800 kişi, 450 araç (60 otobüs) kapasiteli bir yüzer kasaba.
 
Bir turist grubunun gecikmesi yüzünden yola 40 dakika rötarla çıkılır.
 
Toplam blog
: 591
: 63
Kayıt tarihi
: 27.07.15
 
 

İstanbul'da 20 yıldan fazla, tasarımcı grafiker olarak çalışırken bir kız çocuğu da yetiştiren "a..