Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '12

 
Kategori
İzmir
 

Turizm'de : "Ağlamayana Meme Yok!"

Turizm'de : "Ağlamayana Meme Yok!"
 

Bu yıl, Kuşadası' nda, çok çok Hollandalı turistlere rastlayacağız. Öyle anlaşılıyor.


 

Kuşadası Belediyesi’nin tanıtım atağı Hollanda’da da başarıya ulaştı. Kuşadası’nın yurt dışında etkin şekilde tanıtılması için Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün’ün önceki yıl başlattığı tanıtım çalışmaları Hollanda’nın Utrecht kentinde 6 gün süren uluslararası turizm fuarında da devam etti.

Bu yıl Londra Turizm Fuarı ile başlayan ve geçtiğimiz ay İzmir’deki Travel Turkey fuarı ile devam eden tanıtım atağının yurtdışındaki ikinci durağı Utrecht Uluslararası Turizm Fuarı olmuştu. Avrupa’nın en ilgi çeken turizm fuarlarından biri olan ve bu yıl 41. kez kapılarını açan Hollanda’nın Utrecht kentindeki turizm fuarında stand açarak tanıtım çalışmalarını sürdüren Kuşadası Belediyesi’nin tanıtım atağı daha sonra başta Brüksel, Dublin, Berlin, Moskova ve Bükreş olmak üzere diğer yurtdışı fuarlarda devam edecek.

Kuşadası Belediyesi’ni Kuşadası Belediye Meclisi Üyesi ve Kültür-Turizm Komisyonu Başkanı Murat Saraç ile Belediye Meclis Üyesi Yusuf Güneş’in temsil ettiği fuar 6 gün sürdü. 6 gün boyunca yaklaşık 150 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda, Kuşadası Belediyesi tarafından açılan 25 metrekarelik Kuşadası standı ziyaretçi akınına uğradı.

KİMLER KATILDI ?Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, Lahey Tanıtma Müşaviri Enis G. Tataroğlu, Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Zeki Can, İzmir Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu, İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, Kuşadası Belediye Meclis Üyesi ve Korumar Otel Genel Müdürü Tacettin Özden, Belediye Meclis Üyesi ve Batıhan Otel sahibi Muşti Demiroğlu, Kuşadası Ticaret Odası Başkan Vekili Bülent Bakyaz, TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlbahar, Peninsula Turizm’in sahibi Tevfik Bağcı, Sea Light Oteli sahibi Hüsnü Uçar, Sea Light Otel Müdürü Turhan Kesim, Sürmeli Otel Genel Müdürü Sadun Alp, Aqua Fantasy Resort Otel Genel Müdürü Haluk Alay, Pine Bay Tatil Köyü Genel Müdürü Tayfun Güleryüz, Aqua Fantasy Su Parkı Genel Müdürü Aşkın Altıparmak ve Hollandalı çok sayıda tur operatörü ile Kuşadası ve Ege Bölgesi’nden çok sayıda turizmci Kuşadası standını ziyaret ederek, tanıtım çalışmalarına katıldı.

Kuşadası standını ziyaret edenler arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, Lahey Tanıtma Müşaviri Enis G. Tataroğlu ve Kültür-Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Zeki Can da yer aldı.

NİHAYET, NİHAYET:Kuşadası standını ziyareti sırasında Kuşadası Belediye Meclis Üyesi ve Kültür ve Turizm Komisyonu Başkanı Murat Saraç ile görüşerek, tanıtım çalışmaları hakkında bilgi alan Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, Kuşadası’nın lokal düzeyde önemli tanıtım hamleleri yaptığını belirterek, Bakanlık olarak bundan sonra Kuşadası Belediyesi’nin tanıtım çalışmalarına önemli bir katkı koyma kararı aldıklarını söyledi.

Kuşadası Belediye Meclis Üyesi ve Kültür-Turizm Komisyonu Başkanı Murat Saraç ise Kuşadası Belediyesi olarak Kuşadası’nın tanıtımına büyük önem verdiklerini belirterek, Kuşadası’nın Hollanda pazarında önemli bir yere sahip olduğunu, Hollanda’dan Kuşadası’na gidecek olan turist sayısında 2012 yılında da artış beklediklerini söyle

Demek ki, ağlamayan çocuğa, meme verilmediği, nihayet böylecene de kanıtlanmış oldu. İlla ki, bu işlerde “atağa kalkmak” v e de “ Dışa açılmak” gerekli oluyormuş. ( Hemen sormak da gerek

Bakanlık  yetkililerine: “Daha önceleri neredeydiniz?” diye.) Darısı diğer turizm beledelerinin başına.

 

 

 

  

 

 

 

 

 

   

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..