Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '18

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Turizm'de "Ölü Mevsim", Maharetli Ellerde Artık Tarih Oluyor

Turizm'de "Ölü Mevsim", Maharetli Ellerde Artık Tarih Oluyor
 

 

      Turizmde artık, ölü mevsimler seyreldi. Sezon sonu ve sonrası için kullanılan bu “ölü sezon” devrini, iş bilir turizmciler tanımıyor artık. Buna yeni yönler vererek turizmi  kış aylarında bile  “diri” tutmağa özen gösteren teşekküller var. Bunlardan birsi de “ Marmaris ve, Marmaris Belediyesi.

        Marmaris Belediye Başkanı, aynı zamanda eski bir turizmci. Bol yıldızlı oteli var. Turizmle, doğduğundan beri iç içe. Turizm adına burada çok çekişmeler oldu.  Ali Acar, hep sessiz kaldı. Başkanlar geldi, başkanlar geçti, turizmde acemilikleri diz boyu idi. Başkan acar, bir örs oldu, sabır gösterdi., hep dinlemede kaldı ve notlar aldı kendince. Çekiç olduğu zaman da  kuvvetli vurmasını bildi. İşte  Marmaris turizminin  açık açığa cephesi bundan ibarettir. İşi bilmek esastır. Dinledi olan bitenleri. Not aldı daima.  Ve kurtuluş için  dört mevsim geçerli olmak üzere ve ”Şimdi turizm zamanı”sloganı ile kolları sıvadı.Ve bu slogan, tuttu. Dünya turizm literatürünün belleğine kazındı hiç olmazsa.

       “Şimdi Marmaris zamanı” bir panel adı idi. Ve kollar sıvanarak her kesime yayıldı usul usul. Kendisine o zaman sormuştuk bu “Marmaris Zamanı” nı . Demişti ki: “ Marmaris ve yaşayanları için hayata geçireceğimiz o kadar çok projemiz var ki. Ben ve ekibim büyük kararlılıkla bu projeleri hayata geçirmek için çalışıyoruz. Sosyal ve kültürel hayata katkı sağlamak, özellikle Selimiye, Bozburun gibi yoğun ziyaret edilen turistik kırsal bölgelerde yetki sahibi olan Büyükşehir Belediyesi’nin altyapı sorunlarını tamamen çözmesini sağlamak, turizm payından alınan payı arttırmak için birçok projemiz var.  Şu anda en çok üzerinde durduğumuz projeler; Marmaris’in bir bisiklet şehri olması.”

       Ve başkan, isteğine kavuştu. Şehirde bir bisiklet rüzgarı esti ki, deme gitsin. SalcanoGranFondo Marmaris bisiklet yarışı renkli görüntülere sahne oldu. Marmaris'in eşsiz doğasında pedal çeviren bisikletçiler Marmarislilere unutulmaz bir gün yaşattı

       Ha bu arada Tataristan’a giden Marmaris heyetinde bulunan Başkan Acar, Tataristan C.Başkanı Mihnihanov’u13-16 Eylül’deki Dünya Ralli Şampiyonası’nın 10. Etabını Marmaris’te izlemeye davet etti.

        BİR BİSİKLET RÜZGARI Kİ: 97 ve 65 kilometrelik parkurdan oluşan yarışta, 12 farklı ülkeden 483 sporcu pedal çevirdi. Marmaris'te ilk kez gerçekleştirilen, SalcanoGranFondo Marmaris yoğun katılımla gerçekleşti. Amatörlere yönelik yarışa Türk bisikletçilerle birlikte, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Hollanda, İngiltere gibi 12 farklı ülkeden bisikletçiler katıldı. Marmaris Belediyesi'nin desteklediği yarış, Türkmenistan Parkı önünden başlayıp aynı noktada son buldu.

       PODYUMU PAYLAŞANLAR:97 km uzun parkur erkeklerde genel klasman podyumu Gökhan Uzuntaş, İsmail Çavuşoğlu, Egemen Mercanlıoğlu paylaşırken, aynı parkurda kadınlarda Arzu Sağnak birinciliği, Fatma Sezer ikinciliği, Kübra Bektaş ise üçüncülüğü elde etti.

        Marmaris Belediyesi, “Ölü mevsimtanımıyor.  “Şimdi Marmaris  zamanı” sloganı tuttu. Her an için turizmcinin bu  yerlerde bir işi olmalı ve iş yaratmalı düşüncesiyle sloganı pekleştiren Başkan Acar, böylelikle yaz kış turizmi diri tutmağa çalışıyor.

       Darısı diğer şehirlerimizin başına.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gülümsüyor, şapka, açık hava ve yakın çekim

BU SEZON, UKRAYNA'LI TURİSTİN BİR KISMI, ANTALYA'DAN MARMARİS'E KAYACA

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ağaç, motorsiklet, açık hava ve doğa

MARMARİSE RENK GELDİ. ESAS RALLİ, EYLÜLDE.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, okyanus ve açık hava

BAŞKAN ACAR. ESKİ TURİZMCİ.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, gökyüzü, dağ, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, bisiklet ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: bisiklet, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: 8 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, açık hava ve yazı

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, açık hava

Görüntünün olası içeriği: 18 kişi, Mitat Coşkun dahil, gülümseyen insanlar, masa ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar, araba ve yazı

GEÇEN YIL EYULÜL AYINDA RALLİ ŞAMPİYONASI MARMARİS'TE İDİ. M

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, araba ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, gülümseyen insanlar, oturan insanlar ve iç mekan

MARMARİSİN SOSYAL HAYATINI DA YABANA ATMAYALIM. ÖLÜ  MEVSİMDE BİLE BİR ÇOK YERLER, BU YABANCI MÜZİSYENLERLE ŞENLENDİ. HEPSİNİN MARMARİSTE EVLERİ VAR. TÜRKLERLE EVLİ.LER.

Görüntünün olası içeriği: 7 kişi, gülümseyen insanlar, iç mekan

HEPSİ DE TÜRKİYE'DE YAŞAMAKTAN MEMNUNLAR.

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar

İŞTE BU HANIMLAR BAZI BAZI BİZİM DEFİLELERİMİZİ ŞENLENDİRİYORLAR.

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..