Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '12

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Turizm elden gitti gider...

Turizm elden gitti gider...
 

Birlikten kuvvete doğar. Çevre ve denizdibi temizlikleri bitti. Kuşadası turizme hazır şimdi.


Hala dağlarımıza kar yağan yerler var. Gök gürültüsünden başımızı kaldıramadık. Koskoca Nisan geçti, bir şey anlayamadık. Mayıs geldı, umutlandık, o da fos çıktı. Hazirandayız. Memleket daha yazı göremedi.

O şarkıdaki gibi  “ Baharı görmeden yaz gelip geçti” leri oynuyoruz. Turistler, güneşin tadını biliyor. Biz de paranın tadını. İki yaka, bir araya kavuşamıyor bir türlü. Eee, önümüzde de Ramazan var. Demek ki, koskoca Ege ve Akdeniz kıyıları Temmuz ayına kaldı. Ondan sonrası bayram seyran derken, bir bakmışsınız Sonbahara gelivermişiz. Ya Karadeniz ve Doğu Anadolu n’apsın? Orada turizm topu topu 2 ay.

Kuşadası Belediyesi, baktı ki turizm, emekleyerek de  olsa gelip  ortaya çıkmıyor. “ Boş geçirmeyelim günleri” dedi, çevre temizliğine girişti. Üç gün sürecek bu faaliyetler, Kuşadası Belediyesi düzenliyor. Kaymakamlık başta olmak üzere pek çok KUŞ ATAK, KÜKSAD, TEMA, EKODOSD, ÇEKÜL, Soroptimist KLUBÜ, Oteller, tatil köyleri projeye destek veriyor.

Kuşadası Körfezi'nde gerçekleştirilen sualtı temizliği çalışmasına Kuşadası’ndaki dalış okullarının yanı sıra, Kuşadalı’lar da bireysel olarak katıldı. Sahil bandında Güvercinada ile Marina arasındaki bölümde gerçekleştirilen deniz dibi temizliği sırasında, eski klozet ve otomobil lastikleri dahil denizden her şey çıktı. Denizden çıkarılan çöp ve atıklar, daha sonra Kuşadası Belediyesi tarafından sahil bandı üzerinde sergilendi.
 
Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, denizden çıkarılan atıkları görünce büyük üzüntü yaşarken, çevre haftasında böyle manzaralarla karşılaşıldığı için son derece üzgün olduğunu söyledi. Deniz dibinden çıkarılan atıkların Çevre haftası boyunca meydanda sergileneceğini kaydeden Başkan Altungün, tüm kesimleri çevre ve denizlerin korunması için bir kez daha duyarlı olmaya çağırdı.
 

Daha sonra ise Kuşadası’ndaki dalış okulları, su sporları dernekleri ve Kuşadası Yelken Kulübü tarafından denizde gösteriler düzenlendi. Kuşadası’ndaki Diving Centre Aquaventure Dalış Okulu tarafından paraşütle gösteriler yapıldı, Türk bayrağı ile birlikte temiz çevre ve denizin simgesi Mavi Bayrak açıldı.
 
Kuşadası Belediyesi tarafından 3 gün boyunca gerçekleştirilecek olan Çevre Haftası etkinlikleri 4 Haziran Pazartesi günü Saat: 10.00’da Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi’nde devam edecek. Burada, EKODOSD poster sergisi açılacak ve sunum yapılacak. Daha sonra ilköğretim okulu öğrencileri için Katı atık depolama ve ambalaj tesislerine gezi düzenlenecek. Çevre haftası etkinlikleri 5 Haziran Salı günü Atatürk Meydanı’nda düzenlenecek etkinliklerle sona erecek. Beyaz ve mavi taşlardan deniz kenarına mavi bayrak yapılacak, gemilerden çıkan geri dönüşüm malzemeleri sergilenecek, belediye önünden kortej düzenlenecek ve kıyı temizliği yapılacak. Etkinlikler folklor gösterileri ile son bulacak.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..