Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '14

 
Kategori
Özel Günler
 

Turizm Haftası (15-22 Nisan)

Turizm Haftası  (15-22 Nisan)
 

Turizm Haftası (15-22 Nisan) Bafra’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinliklerin merkezi Bafra Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’ydi.  Bafra Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Ali Kemal AYAN,   "Bafra’da Turizm " konulu söyleşi gerçekleştirdi. Prof. AYAN  ''Ekolojik yaşamın bütün unsurlarıyla yaşandığı Kızılırmak Deltası'nda öğrencilere ekolojik temelli bütüncül bakış açısı kazandırmak, doğanın dilini ve sesini duyurmak, ekolojik süreçlerin ilişkilerini ve etkileşimlerini izlettirmek hedeflenmelidir '' dedi.

Slayt eşliğinde gerçekleşen söyleşide Prof. AYAN katılımcıların sorularını cevaplandırdı. Bir soru üzerine “Eskiden balık çeşidi ve sayısındaki zenginlik nedeniyle Delta’daki göllere” balık gölleri” dendiğini ancak bugün için birçok balık türünün adını kaldığını, bu duruma neden olan faktörün bilinçsiz-kontrolsüz tarımsal mücadele" olduğunu söyledi. Tarımda bilinçsizce kullanılan  herbisid ve pestisidlerin sadece göl ekossistemini yok etmekle kalmayıp aynı zamanda bitki ve kuş türlerini de etkilediğini hatırlattı. Prof. Dr. Ali Kemal AYAN “Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nin dünyanın sayılı turizm değerine sahip alanlarındandır ve bu ekosistemin kendisini iyileştirmesine izin verilmelidir” dedi.

Söyleşi ardından Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü  Musa ÖZCAN “bilinçlendirme-bilgilendirme faaliyeti için . Prof. Dr. Ali Kemal AYAN’a ve katılımcılara teşekkür etti. Uluslararası ve ulusal yarışmalara katılıp derece yapan Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Öğrencilerine ödülleri takdim edildi.

 Etkinlikler öğrenci-veli ve halkın katılımı ile okul bahçesinde devam etti.  Mezunlar Şöleni’n de, öğrenciler doyasıya eğlendiler. Kendi hazırlamış oldukları ürünlerin ikramından sonra , Davul ve Zurna eşliğinde halaylar çeken öğrenciler  yine kendi hazırlamış oldukları müziklerle gönüllerince eğlendiler.  Okul Müdürü  Musa ÖZCAN'ın,  mezun olan öğrencilere ve beceri eğitimine başlayacak olan öğrencilere başarılar diledi. 

Okulunu başarıyla tamamlayan öğrenciler için düzenlenen mezuniyet töreni izlenmeye değerdi. Anne ve babaların sevin gözyaşı ve gururla izlediği törende mezunlar tek tek sahneye çağrılarak diplomaları takdim edildi. Toplu fotoğrafın ardında gerçekleştirilen kep atma ile sevinç heyecan doruğa ulaştı.  

   Bilindiği üzere Otelcilik ve Turizm Meslek Liseleri’nde 2013-2014 eğitim öğretim yılında 10., 11. Ve 12. Sınıflar için ders kesim tarihi 18/04/2014’tür. 12. Sınıf öğrencileri mezun olup diploma ve işyeri açma belgesi alırken, 10 ve 11. Sınıf öğrencileri beceri eğitimi için işletmelere gitmektedir. Öğrencilerin bir kısmı beceri eğitimini Bafra’daki işletmelerde yaparken, büyük bir kısmı da Bodrum’daki dünyaca tanınan otellerde tamamlamaktadır.   

 
Toplam blog
: 165
: 3919
Kayıt tarihi
: 25.08.07
 
 

Samsun Terme Şuvayip Köyü'nde doğmuşum. İlk ve ortaokulu Terme'de, lise öğrenimimi Ünye'de tamala..