Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Nisan '14

     
    Kategori
    Ben Bildiriyorum
     

    Turizm Haftası Bafra Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde çeşitli etkinliklerle kutlandı

    Turizm Haftası Bafra Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde çeşitli etkinliklerle kutlandı
     

    Bafra Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi 2013-2014 Mezunları


    Her yıl, 15-22 Nisan Tarihleri Arasında Kutlanan Turizm Haftası Etkinlikleri çerçevesinde   Bafra Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Ali Kemal AYAN, Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’de  "Bafra’da Turizm " konulu söyleşi gerçekleştirdi. Prof. AYAN  ''Ekolojik yaşamın bütün unsurlarıyla yaşandığı Kızılırmak Deltası'nda öğrencilere ekolojik temelli bütüncül bakış açısı kazandırmak, doğanın dilini ve sesini duyurmak, ekolojik süreçlerin ilişkilerini ve etkileşimlerini izlettirmek hedeflenmelidir '' dedi.
     
    Slayt eşliğinde gerçekleşen söyleşide Prof. AYAN katılımcıların sorularını cevaplandırdı. Bir soru üzerine “Eskiden balık çeşidi ve sayısındaki zenginlik nedeniyle Delta’daki göllere” balık gölleri” dendiğini ancak bugün için birçok balık türünün adını kaldığını söyleyerek bu duruma neden olan faktörün bilinçsiz, kontrolsüz tarımsal mücadele olduğunu sözlerine ekledi. Tarımda bilinçsizce kullanılmaya devam eden herbisid ve pestisidlerin sadece göl ekossistemini yok etmekle kalmayıp aynı zamanda bitki ve kuş türlerini de etkilediğini hatırlattı. Prof. Dr. Ali Kemal AYAN Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nin dünyanın sayılı turizm değerine sahip alanlarından olduğunu ve bu ekosistemin kendisini iyileştirmesine izin verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Söyleşi ardından Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü  Musa ÖZCAN “bilinçlendirme-bilgilendirme faaliyeti için . Prof. Dr. Ali Kemal AYAN’a ve katılımcılara teşekkür etti. Uluslararası ve ulusal yarışmalara katılıp derece yapan Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Öğrencilerine ödülleri takdim edildi.
     
    Söyleşinin ardından Turizm Haftası Etkinlikleri öğrenci-veli ve halkın katılımı ile okul bahçesinde devam etti.  Mezunlar Şölenin de, öğrenciler doyasıya eğlendiler. Kendi hazırlamış oldukları ürünlerin ikramından sonra Davul ve Zurna eşliğinde halaylar çeken öğrenciler  yine kendi hazırlamış oldukları müziklerle, gönüllerince eğlendiler.  Okul Müdürü  Musa ÖZCAN'ın,  mezun olan öğrencilere ve beceri eğitimine başlayacak olan öğrencilere başarı dileklerinin ardından mezunlar  takdim edildi. 4. Dönem mezunlara diplomaları törenle verildi.
     
    Müdür Özcan “Bilindiği üzere Otelcilik ve Turizm Meslek Liseleri’nde 2013-2014 eğitim öğretim yılında 10., 11. Ve 12. Sınıflar için ders kesim tarihi 18/04/2014’tür. 12. Sınıf öğrencileri mezun olup diploma ve işyeri açma belgesi alırken, 10 ve 11. Sınıf öğrencileri beceri eğitimi için işletmelere gitmektedir. Öğrencilerin bir kısmı beceri eğitimini Bafra’daki işletmelerde yaparken, büyük bir kısmı da Bodrum’daki  dünyaca tanınan otellerde tamamlamaktadır” diyerek sözlerini tamamladı.   
     
    Toplam blog
    : 1
    : 64
    Kayıt tarihi
    : 15.06.13
     
     

    Bir ilkbahar sabahı Samsun'da doğmuşum. İlk ve ortaokulu Terme'de, lise öğrenimimi Ünye'de tamala..