Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '17

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Turizm ve Gider Gelir

Turizm ve Gider Gelir
 

Ülkemiz Dünyadaki cennet bunu bilmeyen yok. O yüzden mümkün olduğunca turistin bölgemizdeki olumsuzluklara rağmen tercih ettiği ülkelerin başında gelmekteyiz. Peki Turizm sistemindeki eksiklikler sizce nedir? O kadar çok eksik varki ve bu eksiklikler ne yazıkki sanırım fazlalıklardan oluşmaktadır. Nedir bu fazlalıklar yazalım... Bir herşey dahil sistemimiz varki sorma... Herşey var. Israftan tut ziyan etmeğe kadar, aşırı gösterişten tut doğayı yok etmeye kadar. 

Ülkemize gelen bir Turist sizce otelin yakınında bulunan esnafa ne kazandırabilir? Siz önünüzde sınırsız içecek varken dışarıdan bir ufak su alır mısınız? Cevap belli sormak bile saçma. Bu otelin hizmet anlayışıdır birşey diyemem. Peki tabaklara doldurulan çeşit çeşit tatlılar, yemekler, meyveler bitirlmeyince çöpe atılıyor. Otel bazlı düşünürsek sanırım yazın kazandığı para kışın gideceği fuarlar ve tur acentalarına gidiyordur sanırım... Fuarlar yurt dışında genelde. Acentelerde. Peki ulaşım sorunu olmayan yerli turist daha fazla getirisi olmaz mı bölgeye?

Ufak bir dipnot Atıkların tekrar geri dönüşüm olarak gübre,  köpek maması vb gibi alanlarda tekrar kazandırmakta yarar var. Bununla ilgili destek politikası varmı bilmiyorum ama yoksa olmalı... Emin olun bu sayede elin Hansının verdiği rakamlara belki biz Türkler de konaklayabiliriz..  

 
Toplam blog
: 4
: 226
Kayıt tarihi
: 18.09.17
 
 

08.08.1983 doğumluyum. İzmir'de ikamet etmekteyim. 3,5 Yıl İç Mimarlık eğitimi ardından 4 Yıl Gra..