Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Nisan '12

     
    Kategori
    Turizm
     

    Turizm

    Turizm
     

    Tur-İzim


    Turizm... Üniversitede Konaklama İşletmeciliği bölümünü kazandığım andan itibaren insanların turizme bakış açılarını daha net gördüm; "Turizm okuyup ne olabilirsin ki?" Turizmle tanıştığım ilk andan itibaren bu önyargı ile yargılandım. Çevremdekilerin bu bakış açıları, yargıları, inancımı baltalama çabaları turizme olan inancımı baltalayamadı. Ülkemizin güzelliklerinin farkında olan her birey, turizmin ülkemiz için önemini bilir, bilincine varır ve önyargılarından kurtulur.

    Turizmi sadece gezmek, görmek olarak algılamakta yanlıştır. Gezmek ve görmek faaliyetlerinin yanı sıra  o bölge için neler yapılabileceği konusunda düşünmek ve geliştirme konusunda beyin fırtınası yapabilmekte önemlidir. Turizm deyince sadece sahil kesimi akla gelmemelidir. Genel araştırmam sonucunda akla ilk gelenin sahil  beldeleri olduğu sonucuna vardım. Halbuki ülkemizin doğusundan batısına, iç kesimlerden orta kesimlere kadar  keşfedilmeyi bekleyen güzelliklerimiz var. Tek gerekli olan ise turizme kazandırma çalışmalarını çoğaltmak, hızlandırmak ve bilinçli bir kitle oluşturabilmektir.

    İnsanlar gezdikleri yerlerde sadece düşünerek ve düşüncelerini  faaliyetsel olmasa da sözel olarak dile getirerekte iz bırakabilirler. "Tur-izim" sizsiniz...

     
    Toplam blog
    : 1
    : 166
    Kayıt tarihi
    : 18.04.12
     
     

    Muğla Üniversitesi Konaklama İşletmeciliği bölümü öğrencisiyim. Turizm, hayatımın her evresinde i..