Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '16

 
Kategori
Haber
 

Türk - Avustralya dostluğu, İzmir'de, bir daha perçimlendi

Türk -  Avustralya dostluğu, İzmir'de, bir daha perçimlendi
 

Türk ve Anzak askei bir arada, Bu tablo, hala daha dünyanın dilinde.


 

 

 

 

         Merkezi  Ankara’da bulunan Türkiye-Avustralya ve Yeni Zelanda Dostluk Derneği Başkanı  ve  eski Sydney Başkonsolosu Niyazı Adalı, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Lokalinde düzenlenen bir törenle, gazeteci Hulusi Şenel için hizmet plaketi verildi.

         Başkan ve çok sayıda gazetecilerin dahil olduğu törende, Hulusi Şenelin, gazeteci olarak Sydnney 'de bulunduğu yıllarda Avustralyalıların Türklerle arasında dostluk köprüsü kurarak basın yolu ile yaptığı hizmetlerden dolayı verilen bu plaket, orada bulunanları derin manalar içinde bıraktı.

         Gazeteci Hulusi Şenel’in, Türkiye Avustralya Dostluk Derneği Başkanı  Niyazi Adalı'nın elinden plaketi alırken, gözlerinin buğulandığı görüldü. Hissi tabloların yaşandığı plaket töreninden sonra hazırlanan kokteylde, eski ve yeni basın mensupları,  tören  münasebeti ile  bir araya gelerek Çanakkale üzerine konuşmaların sürdüğü dayanışma gününde, anılar tazelendi.

         Aynı zamanda Kahire Belgrad, Bükreş Büyükelçiliklerinde görev yapan, Atina ve Rodos Başkonsolosluklarında sonra, son görevi Avustralya Sydney Baş Konsolusu olan Niyazi Adalı, bu anılan derneği 2015 yılında kurdu.

         Bir manasız, fakat bir o derecede anlamlı savaş sonrası Avustralya ve Anzak’lılarla olan dostluk ve dillere destan öyküleriyle günümüze kadar gelen ve yüzyıla yakın hala karşılıklı diyalogların eksilmediği günümüzde Avustralya macerası, dostluk dernekleri anılmakta ve her fırsatta da, pekiştirilmektedir

O GÜNLER, BİR DAHA ANILDI

TÜRKİYE AVUSTRALYA DOSTLUK DERNEĞİ BAŞKANI,   ESKİ  SYDNEY BAŞKONSOLOSU NİYAZİ ADALI VE  AYNI ZAMANDA  MİLLİYET BLOG YAZARIMIZ HULUSİ ŞENEl İLE BİRLİKTE.

DUAYEN GAZETECİLER ADALI İLE BİRLİKTE

KOKTEYLE KATILAN BİR KISIM GAZETECİLER TOPLU  HALDE

DUAYENLERDEN BAŞKA BİR KÖŞE

iZMİR  GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI,  GAZETECİ HULUSİ  ŞENEL,   DERNEK BAŞKANI  ADALI'DAN PLAKETİ  ALDIKTAN SONRA BİR ARADALAR.

PLAKET KOKTEYLİNDEN BAŞKA BİR KÖŞE

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..