Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ocak '14

 
Kategori
Güncel
 

Türk Basını'nın zirve ismi M.Ali Birand Usta'ya saygı.......

Türk Basını'nın zirve ismi M.Ali Birand Usta'ya saygı.......
 

Unutulmayacaksın Birand Usta......


17 Ocak 2013 - Türk Basını'nın Zirvesindeki İsmi, Mehmet Ali Birand'ın Ölümü;

Evet anma yazıma başka başlık atmayı bulamadım.

Beyoğlu-Alman Hastahanesinde 9 Ocak 1941 de doğan M.Ali Birand;

1964 yılının Temmuz ayında Abdi İpekçi'nin vasıtasıyla Milliyet gazetesinde mesleğe başladı.

1955 de Galatasaray Lisesi'ne girdi ve 1962 de Mezun oldu. Bu Dönemde, daha sonraları Türk Pop Müziğinin Zirve İsimlerinden olan Barış Manço ile oda arkadaşlığı yaptığını da kendisi bir röportajında beyan etmiştir.

1964 de ; 500 dolar maaşla Brüksel'de Milliyet için çalışmaya başladı ve burada yirmi yıl çalıştı. 1974 de Kıbrıs Barış Harekatı'nın ardından adeta Washington-Atina ve Strasbourg arasında, Gazetecilik mesleği adına adeta mekik dokudu. Daha sonraları Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeliği de yaptı.

Mehmet Ali Birand'ın en büyük başarılarından biri de; 1985 yılında TRT 1'de 32. Gün adlı bir aylık haber programını yapması olmuştur Bu Proğram (1985-2013) yılları arasında hiç aksatılmadan 27 yıl devam etmiş bir rekora da sahiptir.
Yine 32. Gün Proğramlarında Türk Basınına; Can Dündar, Mithat Bereket, Çiğdem Anad, Ali Kırca, Deniz Arman, Cüneyt Özdemir, Rıdvan Akar, Musa Çözen, Talip Korkmaz, Sacit Baydar gibi isimleri de kazandırmıştır.

Bazı nedenlerden dolayı hakkında davala açılmış, ceza almış olmasına rağmen, hiç bir zaman Türk Halkının gönlündeki yerinden olmamış, bilahare daha da yerini pekiştirmiştir.

17 Ocak 2013 de pankreas kanseri nedeni ile Nişantaşı-Amerikan Hastahanesinde vefat etti.

Araştırmacı-Gazeteciliğinin en önde gelen isimlerindendi. Dünyanın dört bir tarafında, haber adına ne varsa peşinden koşmuş ve hür bir Cengaverin zafer narası misali o haberleri en canlı kaynağından ekranlarımıza dolayısıyle evlerimize taşımıştır. Kendisinin ulaştığı Gazetecilik Başarılarına, bu güne dek hiç bir Türk Gazeteci ulaşamamış, hatta yaklaşamamıştır.

Türk Gazeteciliği ile dopdolu yaşamış olan ve Hasta Galatasaraylı olan Mehmet Ali Birand için söylenecek çok şeyler olmasına rağmen; Bana göre en içtenliğinin; Mekanının Cennet Olması Dualarımı gönderiyorum... 

 
Toplam blog
: 741
: 219
Kayıt tarihi
: 06.12.09
 
 

Aslen Şebinkarahisar-Alişar Köyü-Killik Mahallesi İmamlar (Çakmaklar) Sülalesine mensup olan Şair..