Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '13

 
Kategori
Güncel
 

Türk bayrağı mı? Osmanlı bayrağı mı? Yoksa İslam bayrağı mı? Bayrağımızın sembolizmi

Türk bayrağı mı? Osmanlı bayrağı mı? Yoksa İslam bayrağı mı? Bayrağımızın sembolizmi
 

Türk Bayrağının geçirdiği evrim


Türkiye Cumhuriyeti Bayrağı'nın Tarihi ve Sembollerinin Analizi.

Ay yıldızlı sembol Osmanlı İmparatorluğunda beraberce ilk olarakyeşil yemin üzerinde sarı ayyıldız olarak HALİFELİK bayrağı olarak 1700lü yıllarda kullanıldı. Sonrasında sadece bir HİLAL olan Osmanlı bayrağı 1844 yılında kırmızı zemin üzerine ayyıldızın konmasıyla şimdiki bayrağa yakın bir form benimsendi. 

Bayrağımızın içinde bulunan hilal, İslamı ve Allahı simgelemektedir, beş köşeli yıldız İslamın 5 önemli şartını simgelemekteydi. 

Cumhuriyet 1923 yılında kurulurken eskiye ait olan ne varsa yerine daha ulusalcı bir yapı benimsenmek istenmişti fakat şimdiki bayrağın yerine ne konacağı konusunda anlaşma sağlanamadığı konusunda ne derece doğru olduğu bilinmeyen rivayetler var. Atatürk'ün yaşadığı dönemde göktürkleri simgeleyen MAVİ renkte zemin üzerinde Türklüğü simgeleyen Ergenekon destanını hatırlatan Kurt konulmak istenmiş ama halkın göstereceği yoğun tepkiden dolayı bu yapılmamıştır.

Türk bayrağı gerek Avrupa'da gerekse Asyada İslamın sembolü olarak kabul edilmekte. Kazakistanda ve Rusya Federasyonunda Müslüman mezarlarının üzerinde ay veya ayyıldız vardır. Bunun nedeni AY ve Yıldızın Osmanlı ve Halifelik döneminde hem Devletin hemde İslamın sembolü olması dolayısyladır.

1844 yılında kırmızı zemin üzerine ayyıldız'ın konması ile şimdiki bayrağın en benzer hali ortaya çıkmıştır.

İslam'ın sembolü olduüunun kanıtını ise şöyle anlatayım. Yukarda bulunan dört bayraktan üçüncüsünde ter ayyıldız vardır ve kırmızı zeminde olması şaşırtıcıdır. Bu Bayrak Amerika'lı siyahi Müslümanların da bayrağıdır. Pakistandan Libya'ya, Tunus'tan Moritanya'ya kadar geniş bir İslam coğrafyasında AYyıldıza silah çekilmez. 

Afganistan'da Türk birliklerine bu yüzden saldırılmıyor. Afganlar o sembole ateş edemiyorlarsa bunun nedeni onun Türklüğün değil İslamın sembolü oluşu yüzündendir. Tüm İslam dünyasında bu bayrak bu sebeble saygı görmekte. 1993 yılında Amrika Birleşik Devletlerinin Bayrağı emperyalizmin ve düşmanın simgesi olarak kabul görmüşken Kazakistan'da devasa Türk Bayrağının yanında Almaata sokaklarında bulunuyordu. ABD, kendi emperyalist hegamonyasını bile Türk Bayrağının gölgesinde sürdürebilmekte. NATO içinde Afganistanda bulunan ABD askerleri Türk Bayrağı olan üniformalar giymden birliklerinin dışına bile çıkamıyordu.

Somali'de silahlı İslamcı birlikler sadece Türkiye'den gelen yardımların direkt dağıtılmasına ses çıkartmıyorsa bunda o bayrağa tüm dünyada duyulan saygı yüzündendir.

Turizm bölgelerinde Turistlere bu gerçek anlatılamıyor tabi zavallı Turistlere bu bayrağın 1920 yıllarda ölen Türk askerilerin kanları üzerine doğan ayyıldız yansımasında dolayı sembolleştiği ve Bayraktaki sembollerin Türklüğü yansıttığı iddialarını yazmaktalar.

Neyse geçelim bunları. Sonuçta bir şey varki gerçek olan Anadolu'da yaşayan Müslümanlar yıllarca Haçlı saldırılarına karşı elinden geldiğince karşı koydu. Batı'nın zulmüne karşı değişik coğrafyalarda savaşan müslümanlara Anadolu insanı yardım etti. Bunu çok iyi bilmekte İslam coğrafyası. 1991 yılında İstanbul'da Topkapı'da konuştuğum Pakistanlı'da bunu biliyordu. Malesef kendi halkımız yukarda açıkladıklarımı görmüyor bilmiyor.

Bugün BDP Eşbaşkanı Demirtaş bile "Bizim Bayrakla alıp veremediğimiz yok" diyor. Bununla beraber 1980 li ve 1990 lı yıllarda yapılan zulümlerle içleri öfkeyle dolu olan islamı ikinci sıraya koyan Kürt gençliği bu bayraktan nefret ediyor. Bu bayrağı İslamın değil, Kenan Evren darbesinin, işkencelerin, b.k yedirmelerin zulmün simgesi sanıyor. 1990Lı yıllarda faili meçhullerin, 28 Şubatların simgesi olarak görmekte.

Bir TV programında bir İslamcı gazeteci Türk Bayrağı değil Devlet Bayrağı denmesinin doğru olacağını söylemekte. Bunu bu sebepler dolayısıyla söylediğine inanıyorum.

Sonuçta birileri kabul etsede etmesede bayraktaki hilal İslamı ve Allahı sembolleştirmektedir. Yıldız ise Hz. Muhammed'i ve İslamın beş önemli şartını simgelemektedir. Bu sebeple sadece Türkler değil, inanç sahibi hiç bir Müslüman ister Arap olsun isterse Afgan yada Kazak olsun asla kırmızı zemin üzerinde ayyıldıza saygısızlık etmez. Nasıl etsinler ki Kazakistanda 1993 te otobüslerin üzerinde pencerelerinde ön camda "Allaha amanat" yazıyordu ve üzerinde ayyıldız vardı.

Bu bayrak asla faşizmin, faşistlerin veya ulusalcı kafa tasçıların iddia ettikleri gibi sadece Irk bağlamında Türklüğün simgesi değildir. Ayyıldızlı bayrak Anadolu ve Balkanlarda yaşayan inanç sahibi olan herkesin gönlşündeki adalet ve ahlakın bayrağıdır. O bayrağın o sembollerinden 1960 a kadar ve tüm yaşlı göçmen Anadolu Ermenileri ve hatta Milli takımda Lefter bile gurur duydu.

Bu bayrağı, şeytanın ideolojisi olan Faşizmle kirletmeye kalkanalar tarih önünde hesap vermeliler. Kürt halkını o bayraktan soğutan işkenceciler nasıl ki yaşlarını büyütüp öldürdüğü astığı insanlar yüzünden elleri kirliyse aynı şekilde gerekiyorsa Kenan Evreninde yaşını küçültüp yargısının tamamlanması ve yaptıklarının cezasını çekmesi gerekmekte.

Bunlar yapılmazsa ve Hilal'in Adaleti Yıldızın Ahlakı sağlam şekilde Anadolu'ya oturtulmazsa o zaman bunun bedeli çok ağır olur hemde çok.

Keşke haksız olsam...

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..