Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '14

 
Kategori
Geri Dönüşüm
 

Türk Bilim Adamının Tarihe geçen sözleri: “Artık Teknoloji satan bir Ülkeyiz”

Türk Bilim Adamının Tarihe geçen sözleri: “Artık Teknoloji satan bir Ülkeyiz”
 

BİLİM ADAMI FARUK DURUKAN


Yaşamını insanlığa adamış Edremitli Bilim Adamı Faruk Durukan 53 yaşındadır ve halen Edremit'te yaşamaktadır.

Türkiye'nin ilk bitki özleri fabrikasını kuran Durukan yüzden fazla bilimsel buluşa imza atan TÜBİTAK ÖDÜLLÜ bilim adamı 2014 senesinin başlarında ODTÜ tarafından YILIN BİLİM ADAMI ünvanını almıştır.

Buluşlarının başında Kanseri yok eden maddeyi 2000 yıl yaşayan zeytin ağacından çekip çıkartan Durukan, insanlığın 3000 binyıl çözüm bulamadığı ZEYTİN KARA SUYUNU faydalı hale getirmiştir.

Türk Bilim Adamına yurt dışından başlıca Amerika, İsviçre, Hollanda gibi ülkelerden cazip teklifler gelmiş olup, "Ben vatanımdan ayrılmam, onlar gelsinler," dedikten sonra Türk Halkının göğsünü kabartan sözcükler söylemiştir:
"Artık Bilim adamları, yabancı öğrenciler ülkemize gelerek eğitim yapmaktadırlar, ilaç ham maddelerini yurt dışına ihraç eder duruma geldik, Sağlık ve Bilim Turizmini de başlattık, bize diyemezler 'sizde BOR var ama işletemiyorsunuz,' diye."
 Faruk Durukan, zeytin karasuyu ile ilgili buluşuyla ilgili sorumuza;

“Zeytin karasuyu problemi, Akdeniz havzasındaki zeytin yağı üreten yaklaşık 25 ülkeyi ilgilendiriyor. Bu problemi ortadan kaldırıp insanlığa faydalı bir ürün haline getirmeyi başardık. Bu ürün istenirse zeytin ezmesi istenirse pudra halinde kullanılabilir. Bu ürünün içerisinde insan sağlığı açısından çok faydalı bileşenler var. Oysa ki bu zeytin karasuyu bugüne kadar dünyada atık bir sorun olarak bilinen maddeydi ve artık faydalı bir bileşen haline getirildi. Bu yeni sistem sayesinde çok daha kaliteli zeytinyağı üretimi yapılıyor. Ayrıca bu sistem ile elde edilen zeytin çekirdeğini yakarak aktif karbon elde edip, çekirdeğin içindeki özü de çıkartıp bunu ilaç ham maddesi olarak kullanıyoruz. Yani zeytinin hiçbir parçası atılmamış oluyor. Bu projemiz dünya zeytincilik sektörüne hediye olsun” diye yanıt vermiştir.
Ve Bilim adamı şaşırtan sözleriyle konuşmasını sürdürdü:
"Dünyanın en zengin altın ve elmas yatakları bugün AFRİKA da bulunmaktadır. Peki neden fakirdir Afrika? Yanıtını ben vereyim efendim, işletemediklerinden...İşte kimse bize 'sizde BOR var ama siz işletemiyorsunuz,' Çünkü biz artık BORU işledik ve teknolojinin her sahasında kullanılabilir hale getirip incelttik efendim."
BOR madeni yurdumuzun EGE Bölgesinde çıkmaktadır. Radyosyon emici olan bu maden artık bizde işlenecek olması BİLİM ADAMI FARUK DURUKAN sayesindedir.
Peki Faruk Durukan başka hangi buluşlara imza atmıştır?
Bilimsel çalışmaları ve buluşlarıyla defalarca dünya bilimini şaşırtan VE BİLMİN DİKKATLERİNİ TÜRKİYE'YE ÇEKEN Türk Bilim Faruk Durukan,
- Taşı su hale getirip bu su ile yanmayan malzeme elde ederek yangınlara, yanmalara çözüm olmuştur.
- Bitki özleriyle ilaç ham maddeleri,
- Kök boyaları, kozmetik ürünler ve temizlik ürünleri üretiyor.
- Zeytin yaprağı çayının da mucidi olan Durukan,
- Zeytin özü ile kanser tedavisinde kullanılabilen ilaç ham maddesi,
- Zeytin çekirdeğinden aktif karbon,
- Bitki özleriyle domuz gribi aşısı üretmiş ve daha onlarca bilimsel çalışmaya imza atmıştı.
- Ekmeğe yeni bir boyut kazandırıp besin değeri yüksek olan zeytinli ekmeği üretmeyi,
- Dalından alınıp soframıza gelmesi için tam 6 ay geçmesi gerekirken bunu 6 saate indiren tuzsuz ve yıllarca bozulmadan raflarımızda kalabilecek hale getirmesi,
 - Bakteri yiyen kumaşları üretmesi,.

- Türkiye’ye Örnek Olacak Organik Ürün Projesi başlatması,

- Antibiyotik Problemine Doğal Çözüm.

- Hayvan Yeminde Doğal Antibiyotik.

- Hastalıklara Karşı Alkali Çorbası Üretti.

- Zeytin karasuyu ve posasını besicilikte kullanılır hale getirmesi onun başlıca buluşlarıdır
 Yurt dışından gelen tıp bilim adamlarının ve kabinedeki bakanların da uğrak yeri haline geldiği tesislerinde dünyanın en büyük bitki özü reaktörünü de kuran Faruk Durukan, ilaç üretiminde lider ülke İsviçre’deki bazı ilaç firmalarına da kendi tesislerinde ürettiği ilaç ham maddelerini ihraç etmektedir..
Kendileriyle 12.01.2014 tarihinde EGE TÜRK TV. "Belki Günün Birinde "adlı programımızda bilme dair ne varsa söyleşmiştik.
"Biz nerede sorun varsa onu çözmeye çalışırız," sözleriyle Antibiyotiklerin insan vücudunun en önemli organları olan böbreklere verdiği zararı bertaraf edecek hammaddeyi de bulduklarını, Dünya Bilim litaratürüne geçirdiklerini söyleyerek,
“ARTIK TEKNOLOJİ SATAN BİR ÜLKEYİZ” demiştir.
Buluşlarıyla Türk ve Dünya ilaç sanayini de rahatlatacaklarını söyleyen bilim adamı Edremit ve Türkiye’nin Övünç duyduğu yaşayan TÜRK BİLİM ADAMIDIR.
Kendilerine sağlıklı yaşam diliyoruz.

 Yazan: Emine PİŞİREN
 12.01.2014-EDREMİT

  

 
Toplam blog
: 141
: 1282
Kayıt tarihi
: 02.11.08
 
 

Kayseri- Develi doğumluyum. İlk- orta- lise ve üniversiteyi istanbul'da bitirdim. Kültür Bakanlığ..