Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '15

 
Kategori
Anılar
 

Türk Dili ve Şiir'nin Emektarı abimiz Gültekin Kutluk'un ardından.....

Türk Dili ve Şiir'nin Emektarı abimiz Gültekin Kutluk'un ardından.....
 

Yeri Asla Doldurulamayacak; Şair-Yorumcu Abimiz Gülteki'n Kutluk'un Ardından ;

Az önce bilgisayarımı açtığımda, yaşantımın en berbat ve acı haberlerinden biri ile karşı karşıya kaldım. Şair-Yorumcu Gültekin Kutluk  Abimiz vefat etmiş.

1997 Kasım Ayında Pera-Palas Şiir Etkinliğinde başlayan tanışıklığımız,
giden yıllarda çok ama çok güçlenerek, abi-kardeş ilişkisinden de öteye geçmiş, özellikle de o dönemler Edebiyatçıların, özellikle de Şiirsever sanatçı dostlarımızın vazgeçilmezi olmazsa olmazı "Beyoğlu Şiir Dinletileri"nin en başta gelen müdavimlerinden ve de destekçilerindendi. Her daim Kendisini dört gözle "Beyoğlu Şiir Dinletileri" günü beklerdim.

İstanbul daki aşağı-yukarı bütün Şiir Dinletilerine mümkün olduğu kadar gider, destek verirdi. Bol gönüllü dünya iyisi, paylaşımcı ve hepsinden önemlisi Türkçemizi çok güzel konuşup yazmasıydı kuşkusuz.

Yayınladığım (9) Şiir kitabımın (8) inin Önsözünü; beni asla kırmadığını bildiğim için özellikle Kendisinden istirham eder, kendisi de hiç üşemeden yazar gönderiridi. O eşsiz duru-saf-etkin ve derinden Türkçesi ile yazılarını kitaplarımın Önsöz kısmında yayınlamaktan çok büyük gurur duymuşum, ölene dek de duyacağım.

Gültekin Hocamızın bir de Şiir Yorumları vardı ki, bu tadı yıllarca tadanlardan biri olarak kendimi şanslı görenlerdenim.

Gülteki Kutluk Hocam; çok güçlü bir şairdi. Yayınladığı Şiir Kitaplarında bunu hemen anlamak mümkündü. Güçlü Türkçesi ve bilgi birikimi ile yıllarca Biz Şairlere örnek ve yol gösterici görevini de en iyi şekilde yerine getirenleden birisiydi. Özellikle de 4.şiir kitabı olan "Nihavent Longa" da 37. sayfasındaki "İspanyol" adlı şiirini, ilk okuduğumda adeta ezberime girmiş, icra ettiğim değişik "Şiir Dinleti Proğramlarım"da hep okumaya çalışmışımdır.

Beyoğlu Şiir Yaşamı, artık öksüz ve kimsesiz kalmıştır.

Velhasıl sözün bittiği yerdeyim;
İçimden bir şeylerin kopup meçhule doğru gittiğni acaip hissetmekteyim.


Gültekin Kutluk Hocamı ömrümün sonuna dek unutamayacağım.
Allah'dan Rahmet, Mekanın İnşallah Cennet olur
Dünya iyisi Abim...




 
Toplam blog
: 741
: 219
Kayıt tarihi
: 06.12.09
 
 

Aslen Şebinkarahisar-Alişar Köyü-Killik Mahallesi İmamlar (Çakmaklar) Sülalesine mensup olan Şair..