Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '18

 
Kategori
TV Programları
 

Türk Dizileri Türkiye’nin Büyük Gelir Kapısı Oldu

Türk Dizileri Türkiye’nin Büyük Gelir Kapısı Oldu
 

Her yıl en az bir defa bu konuda yazıyorum!

Ama pek çok insanın farkına varmadığı ya da küçümsediği şu ünlü “Türk Dizileri” var ya, işte onlar Türkiye’nin bacasız sanayisidir. Son 10 yılda büyük bir sıçrama yapan dizi sektörü Dünya Dizi Devi diye bilinen ABD’nin arkasından dünya sıralamasında ikinci.

140 ülkeden fazla izleyici bulan Türk dizilerinin ben farkındayım!

Nedeni de beni takip eden ülke vatandaşlarının gökkuşağı kadar renkli olmasıdır. Her kıtadan izlenen dizilerimiz; ABD'den Rusya'ya, Balkanlar'dan Orta Doğu'ya ve Uzak Doğu'dan Latin Amerika'ya kadar dünyanın dört bir yanında yayınlanan ve milyonlarca kişi tarafından takip edilen Türk dizilerinden sağlanan ihracat geliri ise yıllık 350 milyon doların üzerine çıktı.

Türk dizilerinin ihraç edildiği bölgelerin başında Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkeleri geliyor. Bu bölgeyi sırasıyla Doğu Avrupa, Batı Avrupa, Asya, ABD ve Latin Amerika ülkeleri takip ediyor. Oldukça ateşli gurup olan Latin Amerikalı sosyal medyada da bu etkiyi katlıyarak göstermektedir.

En fazla satışı yapılan ve izleyici ile buluşan dizilerimiz: Adını Feriha Koydum, "Gümüş", "Fatmagül'ün Suçu Ne", "Ezel" ile "Kara Sevda" yer alıyor. "Kara Sevda", Uluslararası Emmy Ödülleri'nde "En İyi Dizi" ödülünü alarak Türkiye'ye büyük bir gurur da yaşatmıştır.  Bu başarı tablosuna eklenen son ödül ile Türk dizileri son hızla dünya dizi sektörüne hakim olmaya başladı.

Şu sıralar Latin Amerika’da izlenen ve satın alınan: Muhteşem Yüzyıl Aşk-u Derun (El Sultan),  Bir Aşk Hikayesi ( A Love Story), Bizim Hikaye (Nuestra Historia), Kadın (Women), İçerde, Fatmagül’ün Suçu Ne?, Ezel,  dizileri hayranları coşkuya boğuyor.

2010'dan itibaren Türk dizi sektörünün baş döndürücü bir gelişme gösterdiğine dikkati çekti.

1 Milyar Doları aşan yurtdışı satışları ile Türk dizileri ülke ekonomisine büyük yarar sağlarken, ülkemiz ile ilgili dikkat çekerek turizmi de canlandırıyor. Sanırım artık Türk dizilerini saçma bulanlar aslında büyük bir ekonomik getiriye dudak büktüklerini de fark ederler.

Hayatta fark ederek yaşamanız dileği ile…

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

https://www.facebook.com/eceeryazilari

https://www.facebook.com/dizisin

 https://www.facebook.com/EceERFanClub

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..