Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '11

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Türk erkekleri dikkat: Penis ile ilgili bilimsel gerçekler

Türk erkekleri dikkat: Penis ile ilgili bilimsel gerçekler
 

Erkeklerde cinsellik ülkemizde çok fazla konuşulmaz. Erkeklerde cinsel sorunlar olsa bile genelde saman altı edilir, sorunun günün koşullarından kaynaklandığı üzerinde durulur ve konu çok fazla önemsenmez. Birde erkeklerde cinsellikle ve penisle ilgili şehir efsaneleri vardır.

-Esmer, kara yağız olanların penislerinin büyük olduğu, sarışınların ufak penisli olduğu gibi konular

-Cücelerin penislerinin büyük olduğu

-Penisin büyüklüğü ile çocuk yapmak arasında herhangi bir ilişki olmadığı

-Önemli olanın penisin büyük olmasının değil işlevinin önemli olduğu konusunda pek çok muhabbet konusu vardır.

Benim söyleyebileceklerim bu kadar.

İşte bu konuların önemli bir kısmına cevap veren bilimsel gerçeklerin yer aldığı haber

Erkek cinsel sağlığının bilinmeyenleri

Hakkında birçok şehir efsanesi bulunan penis ile ilgili bazı gerçekler gün yüzüne çıktı. İngiltere Ulusal Sağlık Servisi sayfasında yayınlanan bir makale genellikle pek bilmediğimiz ya da dedikodu gibi konuşulan 5 konuya açıklık getirdi.

• Penis kırılabilir. Penis ereksiyon halindeyken sert bir şekilde döndürüldüğünde kırılabilir. Her ne kadar peniste kemik olmasa da ereksiyon (sertleşme) sırasında kan ile dolan baloncuklar şişer ve penis uzar, sertleşir ve kalınlaşır. Aynı balonlarda olduğu gibi bu baloncuklar ters bir hareketle patlayabilir. Kan bu baloncuklardan penis içerisine boşalır ve oldukça ağrılı şişme yapar. Çok sıklıkla karşılaşılmayan bu durumların %30’u bayanlar üsteyken olmaktadır. Genellikle penis bayan üstte olduğu zaman kaymakta ve kırılmalara sebep olmaktadır.

• Erkekler bir çok kez uykuda sertleşme yaşayabilir. Normal koşullarda sağlıklı bir erkek gecede 3 ila 5 arasında 25 ile 35 dakika arasında değişen ereksiyon yaşarlar. Bir çok erkek sokak jargonunda ‘sabah serliği’ olarak adlandırılan ereksiyonu yaşarlar. Gerçek ise bu sertleşmenin gece ereksiyonun en sonuncusu olmasıdır. Gece ereksiyonlarının nedeni tam olarak anlaşılmış değildir. Ancak yapılan çalışmalar bu ereksiyonların uykunun hızlı göz hareketleri ile seyreden (REM) bölümünde gerçekleştiğine işaret ediyor. Bu bölüm genelde rüyanın gerçekleştiği bölüm olarak adlandırılıyor. Sebebi ne olursa olsun gece ereksiyonu birçok doktor için ereksiyonda herhangi bir problemin olmadığını gösteren önemli bir işaret. Gece sertliği oluyorsa erkekte bir problem yok demektir.

• Penis boyu ayak boyu ile ilişkili değildir. British Journal of Urology International’da yapılan bir çalışma penis boyu ile ayak numarası arasında herhangi bir bağın olmadığını, bunun tamamen bir şehir efsanesi olduğunu gösterdi.

• Küçük penisler daha büyük ereksiyon yaşarlar. Küçük penisler ereksiyon sırasında uzun penislere oranlara daha çok büyürler. 2770 erkek arasında yapılan bir çalışmada kısa penislerin ereksiyon sırasında ortalama % 86 büyüdüğünü gösterdi. Bu oran uzun penislerde ise % 47’de kaldı. Neydi, ne oldu denebiliyormuş.

• Penis kaslardan oluşmaz. Toplumda sıkça bilinenin tersine penis kaslardan oluşmaz. Bu yüzden ereksiyon halinde istediğimiz gibi penisi hareket ettiremeyiz. Penis, uyarıldığı zaman içi kanla dolan bir çeşit sünger gibidir. Ereksiyon sırasında silindir şeklindeki odacıklara dolar ve bu sayede penis büyür ve sertleşir. Bu büyüme sırasında odacıklar toplar damarları bloke ederek kanın geri gitmesini engellerler. Penis istemli çalışmaz; bu nedenle otur, kalk dinlemez.

Öne çıkan diğer bir problem ise istenilen ereksiyon seviyesine çıkamamaktır. Özellikle giderek artan sigara ve alkol kullanımı, anti-depresan tüketimindeki artış, çevresel faktörler ve dolaşım sistemindeki problemler ereksiyonu etkilemektedir. Bunun önüne geçmek için güvenliği kanıtlanmış, libidoyu ve performansı arttıran afrodizyak tabletler çok popülerdir.

http://saglik.milliyet.com.tr/erkek-cinsel-sagliginin-bilinmeyenleri/saglikliyasam/haberdetay/27.06.2011/1407431/default.htm

 
Toplam blog
: 537
: 1884
Kayıt tarihi
: 10.06.10
 
 

Gündemi ve olayları yakından takip etmeye çalışıyorum. Sinema, kitaplar, spor, doğa, siyaset, miz..