Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Şubat '12

 
Kategori
Siyaset
 

Türk futbolu iktidara bağlandı…

Türk futbolu iktidara bağlandı…
 

Ülkenin bütün kurumları bir bir iktidar tarafından yutuluyor. Yasama, yürütme, yargı, ordu derken Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)  da iktidar tarafından yutuldu.

Bu ne demek oluyor? Halkın %47 sinin oyuna sahip bir iktidar, halkın %100 ünü temsil etmek durumundaki kurumları kendi istediği biçimde biçimlendiriyor. Böylece iktidar yandaşı olmayanlara bu kurumlarda da nasıl bir muamele gösterileceği tamamen insafa kalmış durumdadır. Abarttığımızı düşünenler Silivri’ye anlamak düşüncesi ile bakıversinler.

Evet; Adı özerk olan kurumlarımızdan TFF. Artık ne kadar özerktir, siz karar verin. Karar vermenize yardımcı olmak için iki cümle sarf edelim.

1) Yıldırım Demirören’in, başkanlığa aday olmadan başbakanla görüştüğü yazıldı, çizildi.

2) Yıldırım Demirören’in on beş kişilik ekibinde altı adet AKP ye çok yakınlığı tescilli kişi var. Ama Galatasaray lı yok.

Bu demek değildir ki yakında futbolcuların şort boyları uzatılacak. Ancak özel kadroları en ufak kurumlara kadar sokup ya herkesi kendi yandaşı yapmak veya yaşam hakkı tanımamak amaçtır. Bu da dillerinden düşürmedikleri demokrasi ile ne kadar bağdaşır bilinmez.

Gerçek o dur ki, TFF nda Galatasaraylı üyelerin oturmasının doğal olacağı koltuklarda şu an AKP li üyeler oturmaktadır. Bunun sebebini çok düşündük ama akla çok inandırıcı bir sebep gelmiyor. Sanki okyanus ötesindeki kaleye bir gol atılmış hissi uyandırıyor.

İktidara bağlanma işi hız kesmeden devam ediyor. Yine bu günkü medyada Beşiktaş’ın başına Serdar Adalı’nın geleceği yazılı. Bu yanlış bir şey midir? Eğer başbakanla görüşüp icazet almadıysa tabii ki değildir. Ama öyle olduğuna dair güçlü fısıltılar var. Bekleyip göreceğiz.

Aziz Yıldırım, feryadında haklı çıkıyor. Fenerbahçe kullanılarak Türk futbolu ele geçirilmek istenmektedir. Yukardaki örneklerdeki senaryo Fenerbahçe için de uygulanacaktır. Şikeci diye hapse girenlerden bir Fenerbahçeliler içerde. Her halde Fenerbahçeli yöneticiler kendi aralarında şike yapmışlar.

Amaç Mayıstaki başkan seçimine kadar Aziz Yıldırımı içerde tutmak, en azından şimdilik kendilerine yakın bir başkanın o koltuğa oturmasını sağlamak gibi görünüyor. Şimdiden Ferit Şahenk ismi kulaklara üfleniyor. Fenerbahçe camiasının kolay boyun eğeceğini düşünmüyoruz. Şimdiye kadar ki görünenler böyle diyor. 

İzmir 2012

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..