Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '10

 
Kategori
Futbol
 

Türk futbolunda devrim; Şampiyon Bursaspor!

Türk futbolunda devrim; Şampiyon Bursaspor!
 

Ertuğrul Sağlam yönetimindeki Bursaspor, 2009-2010 sezonunu şampiyon tamamlayarak bu unvana sahip olan 5. Türk takımı oldu.

Adam gibi adam, Ertuğrul Sağlam! (Okumak için tıklayınız)

Daha önce üç İstanbul takımı ve Anadolu’dan Trabzonspor Türkiye Şampiyonu olmayı başarmıştı. Lige iyi bir başlangıç yapan Yeşil-Beyazlılar ısrarlı mücadelelerini sezon sonuna kadar sürdürmüş, ligin bitimine birkaç hafta kala Fenerbahçe’ye kaptırdığı liderliği ligin son haftasında ele geçirerek tarihinin ilk şampiyonluğunu yakalamış oldu.

Ligin son haftasına Bursaspor’un 1 puan önünde giren Fenerbahçe son maçında Trabzonspor’u yenemedi. Bu fırsatı iyi değerlendiren Bursaspor güçlü rakibi Beşiktaş’ı mağlup ederek taraftarlarına şampiyonluk hediye etti.

Bursa’nın ufak tefek taşları (Okumak için tıklayınız)

Trabzonspor son maçında Fenerbahçe’ye karşı iyi direndi. Zorlu mücadelede rakibine kaybetmeyen bordo mavililer Bursaspor’un bir anlamda kendilerinden sonra şampiyonluk yaşayan ikinci Anadolu ekibi olmasına imkan tanımış oldu.

Süper Ligi şampiyon tamamlayan Bursaspor, UEFA Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılacak. Performans ve şampiyonluk priminin (16 Milyon TL) yanında UEFA’dan alacağı ayak bastı parası ve yayın gelirleri (23 Milyon TL) ile kasasını bir hayli dolduracak olan Bursaspor (yaklaşık 40 Milyon TL) önümüzdeki yıllar için de ciddi bir maddi imkan ve altyapının sahibi olmuş olacak.

Turkcell “Çok” Süper Lig (Okumak için tıklayınız)

Bursaspor’u tebrik ediyor ve Şampiyonlar Ligi’nde başarılar diliyoruz.

Son Süper Lig haberleri;

Beşiktaş Fenerbahçe’yi zorla şampiyon adayı yaptı (Okumak için tıklayınız)

Acemi hakem kontrolü kaybedip Türk Futbolunun içine daldı (Okumak için tıklayınız)

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..