Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Aralık '11

 
Kategori
Futbol
 

Türk Futbolunun Ergenekonu

        Sonunda merakla beklenen iddianame açıklandı. Hem de hiç kimsenin beklemediği bir şekilde ve içerkle açıklandı. Herkes iddianamede sadece FenerBahçe'nin olacağını düşünürken Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi temsilcimizde işin içine giriverdi. TFF daha Pierre Cornu jurnalcileri meselesini kapatamadan şimdi de temiz diye Avrupa kupalarına gönderdiği takımların hesabını nasıl verecek bakalım. Ya da UEFA'ya karşı hakkını savunamadığı FenerBahçe'nin haklarını nasıl ödeyecek. Bu olay başından beri iddaa ettiğim gibi AKP'nin her kesimi sindirme operasyonun bir devamıdır. Kendi para musluklarına giden dereleri kendi köyüne akıtmaya çalışan Aziz Başkanı bitirme yok etme senaryosudur. İstenen cezaya bakarsak Aziz Başkan 180 küsur yaşında içerden çıkacak! Tabi sadece Aziz Yıldırımı bitirmek değil bu yapılanlar aynı zamanda Türk Halkına futbolu bu kadar büyütmeyin bu zevkinizide gerekirse elinizden alırım demeye getiriyorlar. 

      Meclisde bir çırpıda şike yasasındaki değişklikler yapılıyor ve onaylanıyor. Cumhurbaşkanı tam öyle bir zamanda yasayı geri gönderiyor ki herkesin eli kolu bağlanıyor. Yasa meclise geri giderken iddianame açıklanıyor. Yasa onaylansa Aziz Yıldırım ve diğerlerine bu kadar yüksek cezalar istenemeyecekdi. Şimdi artık Türk Futbolu tam bir çıkmaza girmişdir. Ya birileri bu senaristlere dur diyecektir ya da araba duvara çarpacaktır. 

       Kanunlarımız öyle saçma ki herkes işine geldiği gibi kullanabiliyor. İddianamede adı geçen isimlerin savcılık tarafından seyir yasağı getirilerek statlara girmesi yasaklandı. Adı üstünde iddianama yani ispatlanmış bir şey yok. Ama futbolcuların futbol oynaması teknik direktörlerin takımlarını yönetmesi yöneticilerin maç seyretmesi yasaklanıyor. Buraya kadar eyvallah diyelim. Pazar günü oynanan maçlarda bu futbolcularkadro dışı kaldılar. Peki cumartesi günü oynanan maçlarda oynayan futbolcular ne olacak. Bu nasıl bir adalet sistemidir. Böyle Adalet olsa olsa Türkiye de olur. Onunda adına Akparti diyorlar. Ama bu halk bunun hesabını bir gün bir yerlerde mutlaka soracaktır.

 

 

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..