Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '12

 
Kategori
Futbol
 

Türk Futbolunun Resmidir Milli Takım

Türk Futbolunun Resmidir Milli Takım
 

Romanya'ya karşı yenilince tartışmalar yeniden başladı. Aslında eleştirenler bazı konularda haklı.

Mesela...

Abdullah Avcı yeni bir sistem oturtmaya çalışıyor. Bu iyi bir şey fakat sistemi oturtmaya çalışırken 2014 bileti uçmak üzere ! Öncelikle takımı gençleştirmeye çalışıyor. Bu, kritik maçlarda sorun teşkil ediyor. Örneğin: stoper bölgesinde Semih ve Ömer'i kritik maçlarda birlikte oynatması çok yanlış. Evet, Ömer ve Semih bu takımın ileride önemli iki oyuncusu olacaklar ama bugün tecrübesizliklerinin kurbanı olarak yaptıkları basit hatalar takımın başına dert oluyor. Romanya maçında Semih'in uzaklaştırmadığı top ve akabinde gelen golü örnek verebilirim. Ben olsaydım tercihim Semih-Egemen ya da Ömer-Egemen şeklinde olurdu.

***

Romanya maçında gözüme çarpan diğer konu ise son vuruşlarımız. Oyuncularımız tereddüt ile topa vuruyorlar. Bunu aşmaları lazım. Son vuruşlar konusunda Burak Yılmaz'ı çok aradık. Aslında Burak'ın ve Umut'un yerine Avcı, Mevlüt, Cenk Tosun, Necati Ateş gibi son vuruşları iyi olan oyuncularla başlayabilirdi. Cenk Tosun şu an A2'de ki; bence yeri A Milli takım olmalıdır.

***

Şu an takımda en formda olan oyuncuların Arda ve Emre olması bir yandan hem iyi hem de kötü. Süper Lig'de oynayan hatta büyük takımlarda oynayan Milli takım oyuncularının bir yerden sonra gelişim kaydedememesi gelecek adına beni kaygılandırıyor. Bu futbolumuz adına pek umut verici bir şey değil. Sanırım her Milli maç öncesi basının -hepsi değil- gereksiz yere takımı şişirmek, rakibi küçümsemek yerine Avrupa basını gibi analizler ortaya koyması herkes adına daha iyi olacaktır.

***

Aynı basının oyuncu seçimini yerden yere vurmasına da karşıyım. Evet oyuncu seçimleri haksızca yapılıyor ama gerek basın kuruluşlarında gerek sosyal medyada eleştirinin dozunu kaçırmaya gerek yok. Tamam Selçuk İnan iyi bir oyuncu olabilir. Bunu eleştirmek kimsenin de haddi değil ama Selçuk tek başına bu takımı kurtaramaz. Gelen mağlubiyetlerin sebebi Selçuk'un oynamaması değil.

***

Her açıdan Milli takımı destekleme konusunda başarılı değiliz. Taraftar olarak aşmamız gereken çok yol var. Ben kendi payıma tribünlerin maç içinde etkili olamadıklarını düşünüyorum. En azından İstanbul tribünlerinin... Herkes tuttuğu kulüp takımının formasıyla geliyor. Avrupa'da böyle bir şey var mı ? Gerçi TFF bu konuda olumlu adımlar atmasına rağmen eksiklikler hala var. Maç günleri stadyumun çevresinde Milli takım ürünleri satan bir tır olabilir mesela.

Bir diğer konuda İstanbul stadlarında oynanan maçlarda durum kişiselleştiriliyor. TT Arena'da oynanan maçta yaşananları biliyoruz. Benim diğer önerim, Bursa ve Eskişehir gibi şehirlere verilmesidir. Oralarda Milli takıma bir açlık var ve özlenen destek o şehirlerde rahat verilecektir. Umarım dileğimiz önümüzdeki maçlarda çağrı bulur !

***

Artık Macaristan maçına kilitlenmeliyiz.

Kazandığımız takdirde herşey tekrardan başlayacak.

Herşeye rağmen bu Milli takım bizim ! 

 
Toplam blog
: 117
: 379
Kayıt tarihi
: 01.09.12
 
 

Öğrenci, sanatsever, sporsever, Mustafa Kemal Atatürk... ..