Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '11

     
    Kategori
    Konut Projeleri
     

    Türk girişimciden Frankfurt'da prestijli konut projesi

    Yayınevinin yeni patronu 

    Erkin Köksal Suhrkamp yayınevi binasını satın aldı ve arsa üzerinde yeni proje yapmayı planlıyor 

    Suhrkamp yayınevinin binası satılıdı. Yatırımcı Erkin Köksal dün yıkım sonrası dönem planlarını sundu. Finans dünyasnın elitleri için lüks konutlar

    Frankfurt. Suhrkamp’ da yakın zamanda tekrar oturum başlayabilir. Lindenstrasse’ deki yayınevi binası Frankfurt’lu proje geliştiricisi Erkin Köksal’ a satıldı ve Erkin Köksal da değerli arsa üzerinde en prestijli konut projesi planlamaktadır (1700 metrekare) . 

    Yayınevi geçen yıl Berlin'e taşındı . Yayıncı dul Ulla Unseld-Berkéwicz’ in Frankfurt’ a pek sıcak bakmadığı gözlendi . Sevmeme kalpten ve karşılıklıydı.. Arsa için Unseld aile vakfı ve diğer ortak sahipler Medya Holding AG Winterthur yüklü bir miktar tahsil etmişlerdi. 

    Köksal herhangi bir rakkanm telafuz etmemekte olup 4 Mio EUR’ dan fazla bir tutardan bahsedilmektedir. 

    Köksal 15 milyon toplam yatırım yapacak. İlkbaharda, tradisyonel bina yıkılacak. Köksal piyasayı iyi bilir .Daha önce konut şirketi ve geliştirici olan Deutsche Annington’ da Bölge Müdürü son olarak da Hofheim’ daki Heimbau firmasında Genel Müdür pozisyonunda görev yaptı.

    Yıkım çalışmalarının ardından maksimum 19 konutluk beş katlı konut projesi başlıyor ve 2012’ de taşınmaya hazır hale geliyor..

    Metrekare fiyatları 5000 ve 7000 EUR arasında değişen dairelerin büyüklükleri 90 ve 220 metrekare arasında değişmektedir. ‘’ Kesin olarak ne kadar tutacağını şimdilik söyleyemem, çünkü donanımla ilgili karar sonucu belli olacaktır, " diyor yatırımcı Erkin Köksal 

    Son zamanlarda Köksal iç mimar Onan Rosen (Hotel Roomers) angaje etti. Projenin mimarı , inşaat maliyetinin 4.8 milyon € 'ya ulaşacağını tahmin etmektedir..

    Bununla beraber üç metre tavan yüksekliği, iyi yaşamak için kaliteli ortam sunmaktadır. Yatırımcı Erkin Köksal. 3250 metrekare kullanım alanı, çok balkon, geniş bir bahçe ve sofistike bir mimari vaat ediyor - ortaya çıkan, bodrum ve garaj burada sayılmaz. Projenin Adı Unter den Linden

    Birinci sınıf mimarisi ve birinci sınıf donanım , Erkin Köksal’ ın yaptığı yatırımlar için iki önemli kriter olmakla beraber en önemli üçüncüsü . "konum, konum, konum’’ 

    Paranın patronlarının Frankfurt'un Westend’de nin kendisini evinde hissedeceği bir proje. Buna uygun olarak tabii ki fiyat seviyesi.

    Yayıncı Siegfried Unseld oğlu Joachim Unseld, , dün de oradaydı, kitap fuarından sonra projenin lansmanı için. bir komşu, bir konuk olarak. "Ben hemen köşede oturuyorum, " dedi. Suhrkamp yayınevi konusunda daha fazla konuşmak istemediğini ifade etti. 

    Kaynak: 13.10.2010 tarihli Frankfurter Neue Presse gazetesindeki ‘’ Der neue Herr im Haus der Bücher’’ başlıklı haberden derlenmiştir. 

     
    Toplam blog
    : 1
    : 1272
    Kayıt tarihi
    : 26.11.10
     
     

    Tecrübelerime dayanarak gayrimenkul yatırım fırsatları konusunda görüşlerimi paylaşmak istiyorum...