Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Aralık '10

 
Kategori
Siyaset
 

Türk Halkı nedir?..

Türk Halkı nedir?..
 

Şimdi biri çıksa dese ki, “yapılan tespitlere göre çıkarılma maliyeti en az olan en kaliteli petrol Türkiye topraklarında var. Hem de dünyadaki diğer rezervlerin toplamı kadar.”

Hiç düşünmeden adama “yalan söyleme” dersiniz. Çünkü böyle bir şeyin olmadığını biliyorsunuz. Demokratik rejimlerde insanlardan ülke geleceği için fedakarlık beklenir ama ülkenin gerçekleri de halktan saklanmaz. Eğer bir ülkedeki bazı gerçekler halktan saklanıyorsa, o gerçekler birilerinin şahsi menfaatleri için kollanılıyor demektir. Böyle ülkelerde birilerinin gizli banka hesapları iddiası ortaya atıldığında halk vicdanında bunu yalanlayamaz.

“Wikileaks’in açıkladığı belgeler, Türkiye, Almanya, Hollanda ve Belçika’da

ABD’nin taktik nükleer silahlarının bulunduğunu doğruladı.” “Bu dört ülkede ABD’nin nükleer silahları bulunduğu yönündeki söylentilerin doğrulanması anlamına gelen belgeye dün NATO’dan sert bir tepki geldi. NATO Sözcüsü Oana Lungescu, bu belgenin sızdırılmasının “yasa dışı ve tehlikeli” olduğunu söyledi.”

Nükleer silahların üretilmesi ve çeşitli yerlere konuşlandırılması, ABD ile Rusya arasındaki bilek güreşi içindi. Son dönemde Çin, Kuzey Kore gibi birkaç ülkeyi daha ilave edebiliriz.

İkinci dünya savaşından galip çıkan ABD denetimi altında bulunan birkaç Avrupa ülkesine ve Türkiye’ye kendi güvenliği için nükleer silah yerleştirmiş. Savaşta tarumar olmuş Belçika gibi Almanya gibi ülkelerin buna karşı çıkmaları tabii ki söz konusu olamazdı.

Ya Türkiye? Türkiye Neden izin verdi?

İnsanı sağılacak, sıkışınca da kesip yenilecek inek olarak gören sağ iktidarlar, Başlarındaki birtakım kişilerin kişisel çıkarları, avanelerinin de hak etmedikleri koltuklara ve zenginliklere sahip olma hırsları, ülkemizi hiç de ihtiyacı olmayan birçok risklere sokmuştur.

Alla aşkına biri bana cevap versin. ABD, kendine veya kendi çıkarlarına yönelik bir tehdidi önlesin diye benim ülkem neden nükleer savaş alanı yapılıyor. Muhafazakârlık, Allaha yakınlık, dindarlık bumudur? Birde üstelik birileri çıkıp “neden” diye bir soru sorduğunda, 1950 den bu güne kadar verilen cevap hep aynıdır. “ Bizde nükleer silah yok”

Nükleer silah üreten ve bir yerlere konuşlandıranların diğer ülkelerin nükleer silahı var mı, varsa nerede gibi konuları kesin bildikleri bir gerçektir. Hele uydulardan neredeyse yatak odamızın içini bile gözetleme imkânı olan bir dünyada farklı düşünmek olası değildir. Öyle ise, bu gerçekleri ülke halkından saklamak olsa olsa benim gibi bir kısım insanın “neden” sorusuna tatmin edici bir cevabın olmadığındandır. Pekâlâ, bunlara izin verenlerin ABD’nin savunucuları olduğundandır.

İzmir, 2010–12–01

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..