Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Eylül '10

 
Kategori
Basketbol
 

Türk İhtilâli:95-77

Türk İhtilâli:95-77
 

12 Dev Adam, Dünya Basketbol Şampiyonası'nda yoluna emin adımlarla devam ediyor. 2. turda D grubunun 4. Fransa ile karşılaşan A Milli Basketbol Takımımız, sahadan 95-77 galip ayrılarak, adını çeyrek finale yazdırdı.

Fransa ile daha önce yaptığı resmi karşılaşmalarda şansı pek yâver gitmeyen A Milli Basketbol Takımımızın, güçlü rakibi karşısında elde ettiği bu parlak zaferi; bir anlamda takım savunmasının ürünü olarak değerlendirebiliriz. Hidayet Türkoğlu'nun 20 sayıyla artık takım içindeki lider kimliğine kesin dönüş yaptığı karşılaşmada, Sinan Güler (17 sayı) ve Ömer Aşık (10 sayı) da glibiyetin bir diğer baş aktörleri oldu.

Nereden bakarsak bakalım, Fransa gibi oyuncularının büyük çoğunluğu NBA patentli ve fizik olarak bizden çok güçlü bir rakibi, ilk devrenin sonunda 28 sayıyla soyunma odasına göndermek pek de kolay iş olmasa gerek. 12 Dev Adam, serbest atışlarda bu kez daha yüksek bir yüzdeyle (%64) oynadı.

Farkın bir ara 28 sayıya (80-52) kadar çıktığı karşılaşmanın son çeyreğinde, Fransa her ne kadar farkı kapatmak için biraz kıpırdansa da; 12 Dev Adam karşılaşmadan 95-77 galip ayrıldı.

Dünün bir diğer karşılaşmasında, turnuvanın sürpriz takımı Slovenya, Avustralya'yı 87-58 mağlup ederek, A Milli Basketbol Takımımızın çeyrek finalde rakibi oldu.

Dünya Basketbol Şampiyonası'nda 2. tur mücadelesi, bugün ve yarın oynanacak karşılaşmalarla devam edecek. Çeyrek Final karşılaşmaları, 8 Eylül 2010 Çarşamba ve 9 Eylül 2010 Perşembe günleri oynanacak. 12 Dev Adam, Slovenya engelini aşması halinde; yarı finalde Sırbistan-İspanya maçının galibiyle karşılaşacak.

Dünya Basketbol Şampiyonası'nda yolumuz kısaldıkça, 12 Dev Adam'ın işi biraz daha zorlaşıyor. Ama basketbolcularımızın yüreklerinde var olan kazanma azmi ve hedeflerine duydukları inanç, Türk basketbol tarihinde bir devrimi gerçekleştirmelerine yetecek gibi görünüyor.

18. yüzyıl Fransası'nda Kraliyet ailesinin varlık ve zenginlik içinde geçen hayatı ile Saray efradının, açlık ve sefaletten kırılan halkın durumunu umursamaz tavrı; bugünkü Cumhuriyet rejiminin doğuşunun ilk kıvılcımı oldu. A Milli Basketbol Takımımız, Dünya Basketbol Şampiyonası'ndaki hedefine; dünya basketbolunun devlerini birer birer safdışı bırakarak, emin adımlarla yaklaşıyor. Potada bir Türk İhtilâli neden olmasın?

 
Toplam blog
: 266
: 1321
Kayıt tarihi
: 22.06.06
 
 

1982 yılında İstanbul'da doğdum. Açık Öğretim Fakültesi İşletme Lisans eğitimimi 2005 yılında tam..