Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '14

 
Kategori
Siyaset
 

Türk insanının turnusol kağıdı: Berkin!

Türk insanının turnusol kağıdı: Berkin!
 

(Çözeltilerdeki asit ve bazları ayırt etmekte kullanılan turnusol kağıdı, asitle temas ettiğinde kırmızı, bazla temas ettiğinde ise mavi renk verir.)

Dün sabahtan bu yana gerek sosyal medyada, gerekse sözel iletişimde sıkça rastladığım bir durumdan söz etmek istiyorum.

İnsanlar Berkin'in aramızdan ayrılışı ile iki tür tepki vermeye başladı:
İlki vicdan sahibi insanların sözleri idi ki, her canlının hayattan koparılışına verilmesi gereken üzüntü ve sebep olanları kınama tepkisidir bu.

Bir diğeri ise, bu katli mazur, katili haklı göstermeye çalışan, "orada ne işi vardı" dan başlayıp, ipe sapa gelmez başarısız photoshoplarla 14 yaşındaki çocuğu adeta terörist gibi göstermeye çalışanların tepkisi.

Sevgili "usta"sever dostlar, velev ki bu çocuk elinde sapanla taş atmış olsun (yok öyle bir şey ama mesela diyoruz), velev ki elini kaldırıp zafer işareti yapmış olsun (yok öyle bir şey ama yine mesela diyoruz), bu çocuğun katledilmesi için sizce gerekli ve yeterli koşul oluşmuş mudur? Bir insanın, bir çocuğun öldürülmesi için gerek ve yeter şart diye bir şey var mıdır?

Siz değil miydiniz İsrail askerine taş atan Filistin'li çocukları "şehit" mertebesine yükselten? Şimdi ne oldu da aynı durum üzerinden, üstelik sahte fotoğraflardan hareketle bu çocuğu terörist ilan etmeye kalkıyorsunuz?

Bu çocuğumuzun suçu; kabul ettiğiniz dini mezhepten olmaması, Arap değil de Türk olması mıdır? Hayır, bu da değildir. Bu şekilde düşünmenizin tek bir nedeni vardır, o da VİCDAN SAHİBİ OLMAMANIZDIR.

Berkin'in ölümü insanlar için bir turnusol kağıdı olmuştur. Tepkiniz sizi ele veriyor, vicdan sahibi insanlar ile kalplerinde vicdan barındırmayanları, kırmızı ve mavi gibi net bir şekilde ortaya çıkarıyor.

12 Mart 2014

 
Toplam blog
: 24
: 302
Kayıt tarihi
: 06.09.13
 
 

1962, Denizli doğumludur. Ankara Anafartalar Lisesi (1979) ve Ankara Ünv. Siyasal Bilgiler Fakült..