Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '12

 
Kategori
Güncel
 

Türk işi son moda şehitlik; Formaldehit şehitliği

Türk işi son moda şehitlik; Formaldehit şehitliği
 

MEZAR AÇILDI SONUNDA


8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın hayatını kaybettiği 17 Nisan 1993 tarihinden beri gündemde kalması için her yola başvuran ailesinin gayretleri sayesinde son noktaya gelindi ve Özal şehit ilan edilip mucizeler kervanına katıldı. 

19 yıldır Özal’ın zehirlendiği yolundaki iddialarla gündemde kalmaya çalışan ailenin, durumun netleşmesi için mezarın açılmasının gündeme gelmesiyle kıvırmaya başlamasına, mezarın açılmasına izin vermeyeceğiz demelerine rağmen mezar açıldı ve ailenin son numarası sayesinde Özal’ın şehit olduğu için bedeninin çürümediği bir anda sosyal medyanın gündemine oturuverdi. 

Sanki bu ülkede şehit kıtlığı varmış gibi, bir anda rahmetliyi şehit ilan edenler sayesinde din sömürüsünün böylece nerelere kadar ulaşabildiğini görmüş olduk. Sosyal medya denilen ortamlarda birden bire Özal’ın şehit olduğu için bedeninin çürümediğine dair binlerce paylaşım dolaşmaya başladı. Şehit olduğunun en belirgin özelliği olarak da namaz kıldığının, bu nedenle de cesedinin çürümeden kalmasını öne çıkaran paylaşımlar çoğunluktaydı.

Halbuki şehit olmanın ilk şartının vatan savunmasında düşman tarafından öldürülmek olduğunun herkes tarafından bilinmesine rağmen, kalp krizinden öldüğü bilinen Özal’ın namaz kıldığı için şehit sayıldığını öne süren sosyal paylaşımların sayısının çığ gibi büyümesi sonunda işin aslını öğrenmek için biraz araştırma yapınca bakın neler bulduk.

Şehit kıtlığı yaşanan günümüzde (?) şehitler kervanına namaz kıldığı için bir kişi daha ekleyen dini bütün (?) bazı sosyal paylaşımcılara birkaç sorumuz olacaktır. Umarım bu sorulara cevap bulabilirler.

1-Her namaz kılan şehit olursa ve şehitlerin naaşları çürümezse, dünyada bir milyardan fazla namaz kılan insan olduğuna göre bu kadar çok çürümeyen ceset ne olacak?

2-Toprak altına konulan bir ceset nasıl çürür? Çürümeyi sağlayan bakteriler nasıl çoğalır nasıl beslenir?

3-Özal öldüğünde getirildiği GATA’da belden yukarısına kuvvetli bir dezenfektan olan formaldehit maddesi enjekte edildiği için belden aşağısının çürürken belden yukarının sağlam kalmasında formaldehidin etkisi olamaz mı?

4-Mumyalama sayesinde ölülerinin yüzyıllarca çürümeden kalmasını sağlayabilen eski mısırlıların namazla alakası nedir?

5-Çürümelerini önlemek için meyvelere şeker katılarak reçel yapılmaları, proteinli gıdalara tuz katılarak salamura yapılması ile aynı etkiyi sağlamak için insan cesetlerine tahnit yapılmasının bir benzerliği var mıdır?

Not: Bilmeyenler için kısaca tahnit şöyle açıklanabilir. İnsan cesetlerinin bazı durumlarda çürümesini önlemek için çürümeyi sağlayan bakterilerin üremesini önleyecek veya bakterileri öldürecek maddelerle kaplanmasına veya bu maddelerin ceset içine enjekte edilmesine tahnit denir.  

 
Toplam blog
: 65
: 1039
Kayıt tarihi
: 26.11.11
 
 

Yüksek nükleer fizikçi ( İ.T.Ü.) En son Ankarada bir devlet üniversitesinde BİLGİSAYAR dersin..