Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Türk kadını

Atatürk ve devrimlerinden önce Türk kadını değerli bir varlık olarak görülmüyormuş. Her zaman bir adım geride olan, güçsüz biri olarak görülüyormuş.

Aslında, Türk kadını her şeyden değerlidir. Niçin mi?

Kurtuluş Savaşı’nda Türk kadını olmadan mermi, yiyecek taşıyacak başka kim vardı?

Türkiye ve tarihi için Kurtuluş Savaşı en büyük savaştır. Dünya genelinde olmasa bile, Türkiye’de bir çağ kapanıp sanki başka bir çağ başladı. Atatürk ve devrimleri bambaşka şeyler getirdi. Bunlardan en önemlisi kadın ve erkeğin eşit sayılmasıydı.

Eskiden eşit olmaması belki de biraz cahilliktendi. Çünkü ikisi de Allah’ın yarattığı en yüce varlık olan insandır. İkisinin de yapabileceği işlevler farklı olsa bile aynı nitelikte yapacaklardır.

Türk kadını farklı ülkelerin kadınlarına da benzemez. Çünkü Türk kadını bizim tarihimizi değiştiren o kanlı savaşta yaralıların yarasını geçirdi, açları elden geldiğince doyurdu, yeri gelince de savaştı.

Hani Türk kadını güçsüzdü? Güçsüz olsa savaşır mıydı? Yaralıların yaralarına pansuman yapacak gücü nasıl olurdu?

Türk kadını böyle bir şey işte. Hangi ülkenin kadınları yapmış böyle bir şey? Savaş aracı alınması için elinde ne varsa satan başka kadın gördünüz mü siz?

Eğer ki gördüyseniz mutlaka kanında bir Türk’lük vardır.

Kısaca, Türk kadının toplumdaki yeri sayılamaz. Sayılmaya kalsa sayfalar yetmez. Sayfalar yetse, sözcükler yetmez. Sözcükler de yetse gözyaşı yatağındaki yaşlar yetmez.

 
Toplam blog
: 37
: 967
Kayıt tarihi
: 29.01.07
 
 

Blog yazarlarından Esma Kahraman'ın önerisi üzerine yazılarımı sizlerle paylaşmaya karar verdim. Esm..