Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '17

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Türk kadınının vazgeçilmezi Altın

Türk kadınının vazgeçilmezi Altın
 

altın


Türk geleneklerinde altın  ve ziynet eşyalarının yeri nedir?
 
Altın kültürümüzde süs eşyası da olmaktan ziyade bir yatırım amacı da taşımaktadır. Türk düğünlerinde altın takma kavramı çok yaygındır. Altını hem ziynet eşya hem de bir çeşit yatırım aracı olarak da görülmektedir. Düğünlerde altın hem gösterişin hem de ihtişamın bir göstergesidir. Bir düğün töreninde altın olmazsa olmazlardandır. Çünkü hem hediye olarak hem de yeni evlenenlere maddi anlamda yârdim etmek amaçlı altın takılmaktadır. Altın her dönem değerini kat be kat artırarak göstermektedir. Piyasalarda dalgalanmalar olmasına rağmen her zaman tercih edilen ziynet eşyası olarak bilinir.
 
Genellikle küçük yatırımcıların başvurup aldığı altının çeşitleri vardır. Yarım altın, çeyrek altın, gram altın, tam altın gibi. Bu altınlar düğünlerde de hediye edilmek amacıyla da alınmaktadır. Sadece Türkiye 'de değil, dünyanın birçok ülkesi altın konusunda çok alım yapmaktadır. Bu alımların en fazla olduğu ülke ise Hindistan’dır. Hindistanlı kadınlar dünya altın rezervlerinin belli ve hatırı sayılır bir kısmını ellerinde tutmaktadır. Yastık altı dediğimiz olay tam da budur. Fakat Hindistanlı kadınlar altınları yatırımdan çok süs eşyası olarak kullanmaktadır. Altın rezervleri az olduğundan dolayı altın fiyatları da çok artmaktadır. Bu sebeplerden dolayı da altın fiyatlarında dalgalanmalar meydana gelmektedir.
 
Peki, en çok tercih edilen altınlar hangileridir?
 
En çok tercih edilen altın, genellikle satın alınan fiyatın çok altında bir fiyata satmamak anlayışında olduğu için işlemesi az olan altınlar alınır. Bunlardan bazıları çeyrek altın, yarım altın, gram altın gibi altınlar olarak bilinirler. Bunlarda kırılma payı yani fiyatın düşmesi çok azdır. Hemen hemen aynı fiyata yakın satılırlar. Bu yüzden kayıp yaşamazsınız. En çok satın alınanlar arasındadır. Başka bir seçenek de burma bileziktir. Burma bilezik alımlarında ve satımında da çok kayıp yaşanmamaktadır. Aldığınız fiyatın bir miktar altında satarsınız. Fakat altın piyasasını takip ederseniz çok karlı fiyatlara da satabilirsiniz. Bu sadece sattığımız dönemdeki altın fiyatlarıyla alakalıdır. Eğer borsayı ve altın fiyatlarını takip ediyorsanız çok iyi paralar kazanabilirsiniz. Bu yüzden altın alacağınız zaman altın fiyatlarının düşmesini bekleyebilir ve bu dönemde satın alabilirsiniz. 
 
Toplam blog
: 13
: 780
Kayıt tarihi
: 13.02.14
 
 

Haberler, yazılar, blog yazıları, teknoloji, eticaret ve seo. ..