Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Türk'lerin ve Türkiye'nin değerleri (1)

Türk'lerin ve Türkiye'nin değerleri (1)
 

Türkiye’ yi dış ülkelerde çok iyi tanıtmamız gerekiyor da bu tanıtımı Türk' lerin ve Türkiye' nin hangi değerlerini ön plana çıkararak yapmayı düşünüyoruz? Bugüne kadar sosyologlarımız Türk' lerin ortak değerlerini ve bir marka olması için çalıştığımız Türkiye'nin değerlerini tespit ederek sorguladılar mı? 70 küsur milyon Türk'ün ortak değerleri yoksa dış ülkelerde bizi daima ''böl ve yönet'' mantığı ile çıkmaza sürükleyen güçler kazanacaktır. O nedenle Türk'lerin bütünlüğünü ortaya koyan yeni ortak değerleri ve Türkiye'yi dünyada marka olarak kabul ettirecek yeni değerleri bulmalıyız. Biz kendi değerlerimizi açık ve net ortaya koymadığımız takdirde evrendeki her ülke ve milyarlarca insan bize kendi önyargılarıyla bakmayı sürdürecektir. Ve biz de sürekli kendimizi savunma ihtiyacı duyacağız. Anımsadığım kadarıyla Türk insanı ve Türkiye’nin dış ülkelerde bilinen değerleri arasında ‘’Misafirperverlik’’, ‘’Türk Lokumu’’, ‘’Kahve’’, ‘’Halı’’ gibi değerler ön planda görünüyor. Günümüz Türkiye’sinde güçlü bir tanıtım ve marka olmak için yeni pozitif değerlere ihtiyacımız var. Ve Türk'lerin ortak değerleriyle Türkiye’nin değerleri birbiri ile bütünlük sağlamasının en önemli yolu bu değerlerin birbirleriyle kaynaşmasını sağlamaktır.

Türk'lerin olması gereken ortak değerlerini ben şu şekilde sıraladım. Siz de bu alanda bu değerler konusunda beyin fırtınası yaparak, daha iyi ya da farklı değerleri bana iletirseniz memnun olurum. Bu zevkli çabanız için siz blog arkadaşlarıma peşinen teşekkür ediyorum.
Türk'lerin Ortak Değerleri:


Özgüven (Kendimize daima güveniyoruz ve yaşamın getirdiği tüm sorumlulukları zevkle üstlenerek evrensel değerlerle uyumlu olarak paylaşmayı seçiyoruz..)
Özgünlük ve özgürlük ( Özgün kimliğimize sadık kalarak evrensel değerlerle sürekli değişime uyumlu bir şekilde özgürlüğümüzün ve başkalarının özgürlüğünün en temel hak olduğunun bilincinde bilgiye ve sevgiye kapımızı açık tutuyoruz. )
Katılımcılık ve paylaşım (Sağlıklı merak ile daima gelişen dünyanın teknolojik ve psikolojik yeniliklerine katılımcı ve paylaşımcı bir eylemci oluyoruz ve sürecinden zevk aldığımız her yeniliği maddi ve manevi başarıya dönüştürüyoruz.
Temizlik (Biz daima ‘’bıraktığın gibi bul’’ ilkesinden hareketle yaşadığımız her yeri ve kendimizi fiziksel ve ruhsal olarak temiz tutmayı seçiyoruz ve temizliğin bir paylaşımcı eylem olmasına özen gösteriyoruz. )
Sağlık ve Canlılık ( Biz daima ruhsal, fiziksel ve beyinsel olarak sağlıklı ve canlı birey özelliklerimizi yakın ve uzak çevremize çok net bir şekilde iletiyoruz ve çevremizle çok sıcak ilişkiler kurmayı seçiyoruz. )
Samimiyet (Önce kendimize ve başkalarına içten bir samimiyetle yaklaşıyoruz ve bu samimiyetin sihirli bir şekilde çoğalıp yaygınlaşması için daima aşk’la eylem yapıyoruz. )
Yaratıcılık ( Yaşamımızda an’ın değerini bilerek bilinmeyenlere yaratıcılık ruhumuzla yaklaşıyoruz ve üretim değeri olabilecek her şeye yaratıcılığımızla katkı sağlıyoruz. )
Sanatsal bakış ( Evrende varolan her şeye bir sanatçı yaklaşımı ve sanatsal bakışla bakmayı biliyor ve güzel sanatlara duyarlı bir birey olarak dünyayı güzelleştirmeyi zevkli bir sorumlulukla yerine getirmek adına sanatı ve sanatçıları destekliyoruz. )
Pratiklik ve çözümsel yaklaşım ( Kolay ve zevkli olanı hayatımızın odak noktası yaparak pratik ve çözümsel bir sistemle çalışan beynimizle kendimizin ve hayatımızdaki herkesin yaşamını kolaylaştırarak zevkli hale dönüştürüyoruz. )
Misafirperverlik ( Bu değerlerimizle daima ardına kadar açık olan kapımızda ve bize ait olan Mevlana kültürüyle evrendeki herkese ve her şeye paylaşım adına ve yaratılanı yaratan da ötürü sevgiyle ağırlıyor ve bu güzelliği paylaşmayı seçiyoruz. )
Yarın Türkiye’nin değerlerini bu sayfada oluşturacağız. Şimdi sevgiyle kalın.

 
Toplam blog
: 137
: 1054
Kayıt tarihi
: 05.01.07
 
 

1951 İstanbul doğumluyum. Bireysel ve Kurumsal Gelişim Danışmanlığı, Moda Tasarımı ve Marka Danışman..