Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '17

 
Kategori
TV Programları
 

Türk Malı 2 Bölümde Resmen Bitti!

Türk Malı 2 Bölümde Resmen Bitti!
 

Bu yazıyı 2.kez yazıyorum. Çünkü yaz aylarında da benzer bir haber gelmişti. Bitti denilmişti. Yeni sezonda ekranda olmayacaktı denilmişti. Sonra ne olduysa, işler değişti ve devam kararı verildi. Evet, Türk Malı dizisinden bahsediyorum. 2010 yılında yayınlanmaya başlayan ve ilk sezonunda yakaladığı başarıyı ikinci sezonunda tepe taklak olarak karşılayan diziden bahsediyorum.

Binnur Kaya'dan sonra eski tadı vermeyip yayından kaldırılan dizi, geçtiğimiz Mayıs ayında yeni versiyonu ile ekrana gelmeye başlamıştı. Yaz boyunca devam edeceği ifade edilen dizi ne olduysa 6.bölümde sezon finaline girmişti. Sezon arasına girdikten sonra bir daha ekrana gelmeyeceğini, yayından kaldırıldığını ifade eden haberler çıkmış ve ben de kendi köşemde bu habere yer vermiştim.

Ancak bu haberlerin tam tersi şekilde ''yeniden yeni'' versiyonunun ilk bölümü ile (toplamda 7.bölüm) geçtiğimiz hafta ekrana gelmeye başlayan Türk Malı'nın reytingleri kötü çıkınca ortalık karıştı. Diziye yapılan müdahalelere rağmen bu sonuçla karşılaşan kanal bu sefer resmen neşteri vurdu.

Önce saati 22.30 olarak değiştirilen 8.bölüm, sonradan final bölüm olarak lanse edilmeye başlandı. Bu haberle birlikte ben bu satırları yazdıktan yaklaşık 5.5 saat sonra dizi final bölümü ile ekrana son kez gelecek.

Türk Malı yeni sezonun 2.bölümüyle ekrana veda ederek kendince bir rekorun sahibi oldu.

Bu kararla birlikte, dizi 2 kere değişim göstermesine rağmen toplamda 8 bölüm ekranda kalabildi. Star 8 bölüm dayandı da demek mümkün tabi. Nasıl baktığına göre değişebilir bir yorum bu.

Oyuncu kadrosuna Ayhan Taş ve Hamdi Alkan gibi iki önemli oyuncuyu katarak sezona başlayan, hatta büyük bir beklenti ile 20.00'de ekrana gelerek karşısında yer alan sert rakiplerin arasına atılan Türk Malı yalnızca 1 bölüm ile pes etti.

Bu haberin ardından ''Geçmiş olsun.'' demek gerek sanırım. Ama benim içimden ''Günaydın abiler!'' demek geliyor. Çünkü en temel hata yeniden başlatmaktı. Olmayanı olmaya zorlamaktı.

Sonuç ortada.

Güle Güle Erman Kuzu!

 

Anıl Koldaş

twitter.com/koldasanil

koldasanil@gmail.com

 

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..